HomeИдеи за градинатаРастения, които ще ароматизират дома ви

Растения, които ще ароматизират дома ви

Разберете кои са най-уханните цветя подходящи за вашия дом

Много хората в днешно време използват различни освежители за въздух за своя дом.  За да внесете обаче истинското ухание и свежестта на природата в дома си най-добре е да се спрете на цветята и ароматните билки. Ако искате да разберете кои са те, то прочетете днешната статия, в която ще ви разкажем кои са най-уханните сред тях. 

Орхидея

Орхидеите са сред най-ароматните стайни цветя, които са с много различни цветове и аромати.  Сред тях има сортове, които са с ухание на роза, но има и такива, които напомнят миризмата на лимонова трева.

Гардения

Гарденията също е сред цветята, които ухаят прекрасно и със съблазнителния си аромат  изпълват всяко кътче в дома. Ако сте решили да отглеждате именно нея, то трябва да знаете, че е добре да я поставите на слънце, близо до прозореца, защото тя се нуждае от слънчева светлина поне по 6-8 часа на ден.

Жасмин

Жасминът, със своя ненадминат екзотичен аромат можете да отглеждате и в саксия в дома си. Единственото условие е да го държите на добре осветено и слънчево място.  За да се избавите от умората и стреса, ви предлагаме жълтия звезден жасмин, който се отличава с неповторим и интензивен аромат. Но ако искате да внесете нотка свежест в дома си, то няма по-подходящ от портокаловия жасмин.

Роза

Розата не е само градинско цвете. Миниатюрната роза, със своите прекрасни  цветове и аромат може да краси и дома ви. Можете да я поставите на балкона или в стаята, но на място, където има достатъчно слънчева светлина през целия ден.

Мента

Ментата е най-подходящото растение, ако сте от тези, които обичат аромата на пресни билки.  Освен с прекрасният си аромат, тя ще освежи дома ви, а няколко листа в разхладителната напитка през лятото, ще придадат на питието ви невероятен вкус.

Розмарин

Розмаринът е сред билките, които прекрасно ще ароматизират не само дома ви, но и вашите ястия.  Със своите игловидни листа и цитрусов аромат той се нуждае само от 4-5 часа слънце на ден.

Маточина

Маточината, със своя неповторим аромат на лимон би внесла много свежест в кухнята ви. Поставена близо до прозореца тя ще изпълва с ухание всяко кътче в нея през целия ден.

Лавандула

Лавандулата е тази, която ще ви осигури този релаксиращ и успокояващ аромат, който ще ви подейства отпускащо в края на напрегнатия ден. Тъй като тя също обича светлината, то можете да я държите на слънце за 4-5 часа на ден и просто да я поливате, когато горният слой на почвата засъхне. 

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ