HomeИнтересноБългарияВ кой град се намира квартал - "Кайсиева градина" - научете неговата...

В кой град се намира квартал – “Кайсиева градина” – научете неговата история

Много туристи, отегчени от обикновената почивка, искат да отидат на екскурзия до градовете, в които има много неща, които да се видят. Та макар такива градове да са добре познати.

Какво да разгледате в България – като турист

Ако вече сте решили да почивате в България, тогава тук можете да посетите много туристически градове, всеки от които е уникален по свой начин и може да предложи вълнуващи забавления. Наред с това от местните магазини можете да си купите сувенири и много други, които ще зарадват близките и приятелите ви, когато се върнете от почивката си.

Дори не като туристи, а обикновени български граждани, правейки обиколка из страната може да разгледате морската ни Столица. Сигурни сме, че има неща, които самите вие не знаете. Ето и някой от тях:

В кой град се намира квартал – “Кайсиева градина”

Става дума за град Варна. Този град е не само морската столица на страната, но и е един от главните културни центрове на България.

Именно във Варна се намира най-голямото българско пристанище. Климатът е много благоприятен, в резултат, на което местните отглеждат киви, фурми и нарове. Може да отидете на това място и, за да подобрите здравето си. В града има балнеологичен санаториум. Варна не само се намира на Черно море, но има чудни места, които могат да бъдат разгледани. Едно от тях е:

„Кайсиева градина“ – откъде идва името й

Тя е втори микрорайон от квартала Владислав Варненчик. Характерното за района е, че е съставен от блокове с много номера и входове. Наброяват над 200. Те са изписани с големи цифри по самите блоковете.

Кварталът Кайсиева градина е построен в периода между 1984 и 1988 г. Строежът е направен, върху част от парцела на съществувала, но изоставена плодова кайсиева градина. Ето, от там е дошло и името на квартала Кайсиева градина.

Микрорайонът е един от най-късно построените комплекси по социалистическо време. На територията на квартал Кайсиева градина има пазар, училище, детска градина и недалеч се намира хипермаркет МЕТРО.

В кой град се намира квартал – “Кайсиева градина” – научете неговата история

Вече знаете, кой е градът с квартал наричан Кайсиевата градина. Що се отнася до естествения пейзаж като цяло, Варна е много красива. Тук може да се разходите из многобройните градини, да видите екзотични растения, след което да отидете до местния зоопарк.

Градът е домакин на различни екскурзии, включително живописни миниатюрни езера. В близост до тях можете да видите руините на древната базилика. Струва си да посетите местните забележителности. Ако отидете на Площада на независимостта, може да видите редица архитектурни паметници: Операта, Кръглата кула, оцелялата част от крепостната стена, построена по времето на Римската империя.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ