HomeИнтересноФън Шуй и чисто огледало: Как да внесете щастие в живота си...

Фън Шуй и чисто огледало: Как да внесете щастие в живота си с подходящата баня

Създаването на правилната баня по фън шуй е сложна задача. Въпреки това не бива да се отказвате от нея.

Фън Шуй и чисто огледало: Как да внесете щастие в живота си с подходящата баня точно сега

Фън шуй в банята се основава не на стриктното подреждане на крановете или канализационните тръби, а на малките неща, които най-често пренебрегваме: купчината със сухи кърпи (не една, а няколко!), Перфектен ред на рафтовете, кристално-чисто огледало… Ето малко повече детайли, относно това:

Зони и елементи

Първият и основен съвет за фън шуй за баня  е да се уверите, че създавате и поддържате положително ниво на енергия в банята.

Изсушете кърпите, подредете на рафтовете, пречистете въздуха. В случая говорим за такива неща. Звучи много елементарно, но в преследването на „правилния“ фън шуй за баня, такива дреболии лесно се пренебрегват.

Второ, трябва да разберете, какви елементи и цветове на интериора ще съответстват на така наречените фън шуй зони. Самата баня е елемент от Фън Шуй Водата. Да приемем, че вашата баня е разположена на югозапад.

Фън Шуй подредба

Според Фън Шуй тази зона е „Любов и брак“. В този случай трябва да се съсредоточите върху укрепването на друг елемент от фън шуй – земята.

И така, в съответствие с препоръките на Фън Шуй, в банята могат да се използват цветовете на два елемента – сочен червен цвят (Фън Шуй елемент Огън) или топъл, земен цвят (Фън Шуй елемент Земя).

Наред с това, може да подсилите енергията на друг фън шуй елемент – Любовта. Това може да се случи като окачите в банята красива картина, изобразяваща двама влюбени, или композиция от две високи свещи, заобиколени от кристал в розов кварц.

Когато планирате фън шуй за вашата баня, трябва да имате предвид и ограниченията на елементите Метал, Дърво и Вода. Това е особено важно, ако банята ви се намира в югозападната част на апартамента. И, разбира се, не трябва да окачвате снимки на тъжни самотни хора в банята.

Фън Шуй и чисто огледало: Как да внесете щастие в живота си с подходящата баня точно сега

Как да обзаведем банята

Всяка школа по фън шуй за баня ще препоръча огледала. Те ускоряват разпространението на енергията. И, за да избегнете умножаването на мръсната енергия, уверете се, че огледалото не е насочено към тоалетната. С други думи, не е нужно да виждате цялото си тяло, когато седите на тоалетната.

Разбира се, има препоръки на фън шуй относно светлината и въздуха в банята. За енергизиране на банята е по-добре тя да има прозорец, през който да влизат слънчева светлина и чист въздух. Въздухът помага на банята да изсъхне, което означава, че няма да е влажна и мухлясала.

В повечето от апартаментите, в които обитаваме днес, няма прозорец, но поне след душ може да оставите вратата на банята отворена за няколко минути, за да се проветри. И винаги се уверявайте, че капакът на тоалетната е свален.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ