HomeИнтересноГолеми проблеми в малка кухня или някои съвети от фън шуй

Големи проблеми в малка кухня или някои съвети от фън шуй

Проблемът на много домакини е, че кухните им са малки и се простират на 6 квадратни метра, в които е невъзможно да се побере всичко необходимо и желано. С години е изграден този страдат, но нищо не може да се промени. Реалността е, че трябва да подходите към този проблем творчески и интелигентно.

Основната задача на малка кухня е да намери място за удобно хранене. Следователно ще трябва да пожертвате останалите мебели и домакински уреди или да ги разпределите много компактно в кухнята.

Невъзможно е да си представим кухня без предмети като хладилник, печка и мивка. За да спестите максимално пространство, те трябва да са инсталирани в една линия, отстрани или в ъгъла на буквата “G”.

Би било хубаво, ако предвид вашата кухня сте ви купили нисък хладилник, повърхността може да се използва като маса за рязане. По-добре е да купите мивка, комбинирана с печка или ъглова. Обърнете внимание, в кръгла мивка капацитетът е много по-голям от този на правоъгълната.

Желателно е да оборудвате кухнята с вградени мебели, това ще ви спести много ценни сантиметри. И може също да използвате сгъваеми мебели, с възможност за свободно преместване, т.е. на колела. Не забравяйте, че в съвременния търговски пазар е възможно индивидуално проектиране на мебели по поръчка.

Основният атрибут на кухнята е масата за хранене. В малка кухня най-често се поставя близо до стената, поради което броят на местата на масата намалява и няма достатъчно дневна светлина.

съвети от фън шуй

Има три възможности за решаване на този проблем:

Първо, имате нужда от маса със сгъваеми страни. Такива, когато се сглобяват, плотът се увеличава значително. Такава маса може дори да бъде поставена близо до прозореца.

Второ, като маса за хранене може да използвате сгъваема на колела. Тя прилича на маса-шкаф. Безпроблемното й движение ще позволи да се използва като допълнителен работен плот.

Трето, може да получите маса за хранене от обикновен перваз на прозореца. За да направите това, просто трябва да го изградите и да прикрепите краката. Частта, която сте прикрепили, може да бъде, както прибираща се, така и сгъваема, но този дизайн очевидно ще ви спести място.

За да увеличите визуално малка кухня, използвайте светли цветове – студени или неутрални, няма значение. Ако площта е по-малка от шест квадратни метра, тогава се препоръчва използването на пастелни цветове. Може да експериментирате с чисто бяло. Това рядко се използва в други стаи на апартамента, но тук ще придаде усещането, че има къде да се обърнете.

Осветлението играе важна роля в малките стаи.

По принцип за малките кухни има три предложения за местоположението на осветителните тела:

Първият е, когато се появи осветление над работната зона и масата за хранене. Тъй като трябва да виждате добре, както когато готвите, така и когато се храните.

Второ, не само основната светлина е разположена над работните зони, но и леко наклонени лампи допълнително окачени по стените ще са чудесен вариант. Те визуално разширяват стаята, но тук нюансът е, че светлината е мека.

Трето, ако имате светли стени, може да подобрите осветлението отгоре. Тук трябва да вземете предвид, че малките кухни често имат ниски тавани, така че не се препоръчва да ги претоварвате с лампи.

В една малка кухня всеки сантиметър е от значение. Не трябва да подреждате рафт за съдове от перваза на прозореца. Използвайте го като декоративен рафт за цветя или различни предмети (само не съдове), а ако имате голям, може да подредите мини-легла с разсад или зелен лук.

Към дървените рафтове могат да се добавят кукички за чаши или всякакви кухненски уреди. Ако няма достатъчно място над работната зона, може допълнително да окачите посудата, над масата за хранене. Рафтът може да е подреден в центъра на кухнята, точно под тавана.

Друго важно нещо, замисляли ли сте се, че вратата към кухнята не е толкова необходима. Ами, заменете я с арка. Така пространството ще се увеличи многократно.

Опитайте някои или всички от тези съвети. Повярвайте, няма да сгрешите!

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ