HomeИнтересноИнтересни факти10 признака, че вече не сте влюбени, но не си го признавате

10 признака, че вече не сте влюбени, но не си го признавате

Проверете дали усещате някои от тях

Любовта не си тръгва без причина и няма как просто да се събудите един ден и да си кажете – “Аз вече не го обичам този човек”. Нещо се е променило и вече не изпитвате същото, което ви е накарало да се влюбите. Трудно е да признаеш пред себе си, че вече не изпитваш нещо към човека, с когото сте заедно дълги години. На мнозина това им отнема много време, докато осъзнаят, че бавно, но сигурно връзката им се разпада.

1.Отказвате да признаете, че вече всичко е приключило

Усещате, че нещо не е наред и тръпката е загубена отдавна. Не изпитвате онова чувство и трепет, което е поддържало искрата жива. Въпреки това не искате да признаете на глас, че всичко е свършило доста отдавна и е най-добре всеки да поеме по пътя си.

2.Чувствате, че не сте на правилното място и не намирате щастието

Ако имате усещането, че на друго място бихте били щастливи и вече мислите, че сте допуснали грешка, то това е ясен признак, че любовта се е изпарила.

3.Живеете в миналото и то ви дава празни надежди

Често се хващаме като удавник за сламка за това какво е било преди и как може да бъде и сега. Счупеното трудно се лепи и по-добре дръпнете шалтера и изключете връзката си от състоянието на изкуствена кома, в което се намира. 

4.Правите всичко по силите си, но щастието го няма

Въпреки, че продължавате да правите опити да поддържате пламъка жив, но продължавате да не се чувствате щастливи, то спрете да наливате вода в спуканата кофа. Единственият начин отново да се почувствате емоционално заредени, е като си дадете малко почивка един от друг.

5.Неглижирате проблемите

Един от признаците, че любовта си е заминала е, когато партньорите не се интересуват как да разрешат проблемите си, а просто ги оставят да утихнат във времето. Пренебрегват ги, за да не разрушат мира и спокойствието, но това е по-скоро компромис между съквартиранти, отколкото любов. Не забравяйте, че проблемите се натрупват и в един момент просто напрежението ще ескалира и ще бъде късно.

6.Потискате чувствата си

Когато ви е писнало от скандали и просто потискате чувствата си, за да избегнете поредния скандал, защото нямате сили и желание да преодолеете различията помежду си, то няма как да става дума за любов. 

7.Вече обмисляте как да си тръгнете

Подсъзнателно вече обмисляте как да напуснете връзката и да започнете наново. Искате да изплувате от емоционалното дъно, в което сте попаднали, но се притеснявате да признаете чувствата към партньора си, без да сте си подсигурили изход.

8.Вече не виждате смисъл да хабите усилия и енергия

Ако сте загубили желание и правите каквото е нужно само, защото знаете, че така се очаква от вас, то със сигурност вече не сте влюбени и не изпитвате щастие от връзката си. 

9.Загубили сте интерес

В случай, че вече не изпитвате сексуално влечение към своята половинка и тя не ви възбужда, както преди, то искрата не само, е угаснала, но и трудно може да бъде запалена отново. 

10.Изградили сте стена помежду си

Всъщност сексуалния контакт далеч не е толкова важен, ако вече не чувствате партньора си близък и не го допускате до себе си. Ако сте се затворили в себе си и го държите далеч от вътрешния си свят, вероятно вече изпитвате нищо към този човек.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ