HomeИнтересноИнтересни факти4 причини защо все се влюбвате в нарциси

4 причини защо все се влюбвате в нарциси

Разберете защо егоистите Ви привличат

Имате ли чувството, че постоянно се влюбвате в грешния човек, който обича себе си повече от всичко и не е готов на компромиси в името на любовта. В началото всичко върви повече от добре. Чувствате се като принцеса, която е постоянно обгрижвана, но с течение на времето той започва да показва егоистичната си страна. Критикува и контролира постоянно, но въпреки това продължавате да го обичате. Дори в един момент да теглите чертата и да сложите край, следващият ви партньор не се различава много от предишния!

Каква е причината да се влюбваме в егоисти

Причината да се влюбвате в подобен тип хора ще я откриете, ако се вгледате в себе си и осъзнаете какво ви подтиква към тези избори. Нарцисите умеят да съблазняват и лъхат на самоувереност подплатена с неустоим чар и веселие. Способни са да ви завъртят главата на мига и да ви накарат да повярвате, че те са мъжа на мечтите ви, но какво се крие зад този образ? Всъщност този тип мъже имат много ниско самочувствие, което прикриват като се опитват да изкарат на преден план собствената си важност. За тях е от голямо значение да са център на вниманието и не понасят шегите за тяхна сметка. Не ги интересуват чувствата на партньора им и за тях няма друга гледна точка. Ако не споделяте тяхното мнение – то винаги ще сте с погрешни разбирания и схващания. Ще се чудите къде грешите и дори ще изпитвате вина, че проблемът е във вас.

Причините да се влюбите в такъв човек може да се коренят още от детството и да са свързани с ниско самочувствие и прекалена емпатия. Възможно е още от ранна детства възраст да сте свикнали с подобно поведение и несъзнателно да го търсите в бъдещия си партньор. Причината в такъв случай е, че най-вероятно единия от родителите ви е изразен нарцис и това по някакъв начин е формирало вашите желания и стремежи в любовта. 

Не е тайна, че противоположностите се привличат. Връзка между два нарциса е невъзможна. Вие сте човек, който е със силно развито чувство на съпричастие и раздаващ се докрай. Склонни сте да прощавате лесно и да давате, без да получавате нищо. Идеалният партньор за всеки нарцис! Особено в любовта вие сте готови на истински саможертви. Имате нужда да бъдете във връзка и изпитвате страх да бъдете сами. Обичате да се раздавате и смятате, че това е правилния начин. Дори, когато е едностранно, се опитвате да намерите причина и да простите греховете на партньора си. Макар, че се чувствате ядосани и недооценени, партньора ви успява да ви убеди да му простите. 

И не на последно място е ниската самооценка и вярата, че не сте достойни за любов. Едно нещо е сигурно – всеки заслужава да бъде обичан и не бива да се примирява с по-малко от това! Вашата неувереност и съгласие да поемете всички грешки са точно това, което търси един нарцис!

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ