HomeИнтересноПолезно7 страхотни трика за премахване на жълти петна по дрехите

7 страхотни трика за премахване на жълти петна по дрехите

Хитрости ,които всеки трябва да познава

Не бива да бързате с изхвърлянето на дрехите след появата на жълти петна по тях. Те лесно се образуват при изпотяване, пране и използване на различни дезедоранти против изпотяване. Най-често те се появяват върху белите и светли дрехи и са способни да съкратят живота им много бързо. За премахването им не са нужни специални препарати, а малка доза хитрост. Пробвайте преди да се втурнете към химическото или магазина за нови дрехи.

Използвайте белина

Всички знаем за нейните избелващи свойства. Нанесете малка част от нея върху засегната зона и оставете да престои. Изплакнете ръчно с подходящ препарат. Не е проблем да добавите малко белина и в пералнята. 

Използвайте обезмаслител

Обезмаслителят може да ви свърши страхотна работа не само за премахването на трудни за почистване замърсявания в кухнята, но и за жълтите петна по дрехите. Използвайте такъв, за когото на етикета пише, че е подходящ за използване върху дрехи. Те съдържат масла, които действат отлично срещу петна от изпотяване и дезедоранти. Напръскайте засегнатите места и изчакайте 10 минути да подейства. Изперете на ръка с подходящ препарат.

Сода за хляб 

И най-упоритите петна нямат шанс срещу содата за хляб. Разбъркайте с вода и добавете равни части пероксид. Нанесете върху петната и втрийте добре. Изчакайте поне половин час и изперете на ръка, но не забравяйте да използвате ръкавици!

Таблетки за зъбни протези

В техния състав има избелващи агенти, които ще ви помогнат в борбата с жълтите петна. Няколко ще бъдат напълно достатъчни. Разтворете ги в топла вода и накиснете дрехите. Може да нанесете част от разтвора върху петното. Оставете да престои за няколко часа и на сутринта изперете. 

Бял винен оцет и сол

Жълтите петна могат да паднат с малко оцет и сол. Накиснете ги във вода и изсипете няколко супени лъжици оцет и сол на равни части. Оставете ги за 20-30 минути и изперете. 

Паста за зъби

Не е нужно да използвате паста за зъби с избелващ ефект. Най-обикновена паста ще свърши работа. Нанесете върху жълтите петна и изчакайте 15-тина минути, след което изперете. Ако петната не са изчезнали – повторете процедурата. 

Лимонов сок

Лимонът е мощен антиоксидант с избелващи свойства, които може да използвате за премахване на жълтите петна по дрехите. Нанесете лимоновия сок върху засегнатите участъци и оставете дрехата на слънчева светлина, за да се активират избелващите свойства на лимона. Изчакайте да изсъхне и изперете с подходящ препарат.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ