HomeИнтересноИнтересни факти7 храни, които вероятно не консумираме правилно!

7 храни, които вероятно не консумираме правилно!

Сън, вода, храна… – жизненоважни за всеки организъм. Всеки един от нас, обаче е различен в своите предпочитания към вкусовете. Има продукти, които употребяваме за повече тонус, други за здраве, трети само за удоволствие. Дали сме любители на здравословно хранене, на непознати храни или на традиционна кухня, винаги можем да научим нещо повече за храните, които консумираме. А дали ги консумираме правилно? Определено има такива, които ядем по неправилния начин. Ето и списък с някои от тях:

Киви

Вероятно всички белите киви по общоприет начин( като картоф). След това го нарязвате на парчета. По- удобен и лесен начин е да разрежете плода на две и да и да го издълбаете с лъжица. Така по- лесно и с по – малко цапане ще имате готов за консумация плод.  

Банани

Често в магазините се продават недостатъчно узрели банани. Ако сте купили такива, а нямате търпение да си хапнете, идеален помощник в тази ситуация е вашата фурна. Загрявате я на 180 градуса и слагате бананите за пет минути. Воала! След тази процедура, те ще са готови за консумация.

Ягоди

Ягодите са по- привлекателни, поднесени без дръжки. За по – лесно почистване на дръжките им, може да използвате сламка. Прекарвайки я през средата на ягодата, зелената част се „избутва“ напред и се премахва. Не само по – лесно, но и по – чисто

Яйца

Знаете различни начини за лесно белене на сварени яйца. Един от най – лесните е да сложите сода бикарбонат във водата, в която варите яйцата. Готовите сварени яйца се белят бързо и лесно .

Бургер

Една вредна, но много привлекателна за мнозина храна е бургерът с всичките му ароматни съставки. В голяма част от случаите, обаче всички се цапаме докато го ядем. Но има начин, в който да останем чисти – обръщаме бургера на обратно!

Пица

Останалото от снощи парче пица не е едно от най – вкусните неща без да се затопли. Вместо да го топлим в микровълновата фурна, е по – добре да използваме тиган. Така то няма да омекне, а ще запази приятния си хрупкав вкус.

Сладолед

Сладоледа определено  е по – вкусен, когато е леко разтопен. За да не замръзва прекалено много, преди да го приберем във фризера, слагаме кутията в торбичка за фризер и го предпазваме от това. 

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ