HomeИнтересноПолезноНеобичайните употреби на тиксото в домакинството

Необичайните употреби на тиксото в домакинството

Има много творчески приложения на тиксото, които повечето хора не биха очаквали. Всеки трябва да обърне внимание на тези нестандартни употреби. Освен очевидната цел на тиксото, можем да го използваме и за

Ето за какво можем да използваме тиксото

Почистване на обувки и дрехи

Обувките и дрехите изискват почистване след пътуване, а с използването на тиксо това става лесна работа

Използването на малко парче тиксо може да почисти почти всичко – мръсотия, косми и дори прах. Всичко, което трябва да направите, е да залепите тиксото върху това, което искате да почистите, и след това да го отлепите. Този метод работи с дрехи, обувки и дори тъкани като вълна.

Завързване на вратовръзка

Завързването на вратовръзка изисква значителни умения, а с помощта на тиксо това ще е голям трик

За да държите долната част на вратовръзката винаги под горната, използвайте двойнозалепващо тиксо, за да я закрепите. Освен това можете да използвате парче тиксо на обратната страна на вратовръзката, за да закрепите тънкия й край.

Слагането на очна линия или молив става много по-лесно

За да създадете равномерни и ясни линии чрез очна линия или молив на клепачите, използвайте маскиращо парче тиксо като шаблон. Нанесете няколко тънки разреза от него върху кожата, за да направите шаблон с избрана форма и дължина. След като поставите очната линия, оставите продукта да изсъхне и премахнете лентата, за да завършите процеса.

Тиксо като универсален шаблон

Залепващото тиксо е полезно за бързо създаване на шаблони. С помощта на тиксото  можете да приложите модел  с произволен размер или форма върху повърхност, опаковъчна кутия за подарък и т.н. Лентата, прилепнала здраво към повърхността, гарантира, че шаблонът се получава ясно. Например при боядисване отгоре, тиксото не позволява на боята да попадне под шаблона. Преди да прехвърлите модел от хартия върху стъклена повърхност, трябва да изрежете част от чертежа и да го залепите с прозрачно тиксо. Украсете стъклени съдове, плочки или други повърхности с шаблона от лентата, след като сте готови.

Тиксо за събиране на счупени стъкла

Какво трябва да правите с малки парченца стъкло, разпръснати по пода, които не се виждат? На този въпрос има отговор. Използвайте кухненска ръкохватка, увита в тиксо, което улеснява почистването и просто минете по пода с нея. Алтернативно, големите парчета стъкло могат да бъдат събрани с четка или с ръце.

Вместо да правите обикновена цветна композиция, направете красив букет във вазата с помощта на тиксо

За да подредите правилно цветята във ваза, гърлото на вазата трябва да е приблизително със същата ширина като аранжировката. Ако е много по-широко, ще бъде трудно да се създаде аранжировка с цветята в нея, която да  изглежда добре. За щастие има заобиколно решение. Просто залепете тънки ивици тиксо  върху гърлото на вазата под формата на решетка.  Това ще създаде отвори за всяко цвете. Този метод позволява аранжировката на цветята във вазата да бъде като цялостен и красив букет.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ