HomeИнтересноИнтересни факти9 мъчителни признака, че сте в едностранна връзка

9 мъчителни признака, че сте в едностранна връзка

Как обаче да разберем дали връзката ни е едностранна и партньорът не ни е приел за даденост?

Ключът към щастието се крие в баланса. В основата на успешната връзка се стоят балансираните отношения между партньорите. Хубаво е и двамата да са напълно отдадени в нея и да бъдат равнопоставени. За съжаление обаче, рядко се случва да е така и в повечето случаи единия от партньорите дава повече отколкото взима и остава с чувството, че е недооценен и уважаван. Как обаче да разберем дали връзката ни е едностранна и партньорът не ни е приел за даденост?

Честно казано в началото на връзката трудно може да усетите дали партньора ви е отдаден колкото вас. Обикновено жертви на този тип връзки са хората, които имат привързващ стил на обвързване придружен със страх да бъдат сами. Те имат нужда постоянно да им бъде доказвана любовта в отношенията, за да се почувстват пълноценни във връзката.

1.Не се съобразява с общите ви планове

Те са свикнали да правят каквото си решат, без да се съобразят с партньорите си. Това е така, защото в повечето случаи им се разминава и дори успяват да манипулират партньорите си по такъв начин, че в крайна сметка да се почувстват неудобно затова, че са възроптали срещу действията им.

2.Не сте на първо място и не отделят достатъчно време за вас

В едностранните връзки често се случва партньора да бъде пренебрегван заради егоизма на другия. Вие не сте на първо място за него и неговите планове винаги ще бъдат преди вас и връзката ви.

3.Държи дистанция

Със задълбочаване на връзката, е напълно нормално да започнете да правите повече неща заедно. Разбира се, че всеки има нужда от свое лично пространство, но ако не ви включва по никакъв начин в нещата, които върши със семейството или приятелите си, то това е много лош знак за вашите отношения и е типичен пример за едностранна връзка.

4.Емоционално ви изстисква

Едностранната връзка може да бъде много емоционално и психически изцеждаща за даващия в нея. Обикновено тази страна се заема от чувствителни и емпатични личности, които трудно преживяват подобен тип небалансирана връзка. За съжаление взимащият често се възползва от добрите намерения на партньора си и го изцежда докрай.

5.Не знаете как се чувствате

Едностранните връзки могат да бъдат много объркващи и в крайна сметка да ви поставя в ситуация, в която не знаете как се чувствате и какво изпитвате. Обикновено в такива ситуации раздаващия партньор просто се нагажда и се опитва по всячески начин да удовлетвори желанията на партньора си. На него му се налага не само да бъде бледа сянка на себе си, но и да потиска емоциите и да преглъща безразличното поведение на “любимия”.

6.Партньорът ви иска нещата да се случват спрямо неговия избор

Ако той се опитва да налага всеки път мнението си, без да се съобразява с вас и не прави никакви компромиси, то това е ясен белег за едностранна връзка. Той винаги е прав и не позволява да го разубедите дори с най-убедителните аргументи.

7.Станалите сте по-раздразнителни

Едностранната връзка няма как да не рефлектира върху психиката ви и да ви направи по-изнервени и раздразнителни, отколкото сте всъщност. Това е така, защото имате нужди, които остават на заден план и напрежението във вас се трупа до един момент, в който просто ще ескалира.

8.Вие сте водач във връзката

Обикновено в този тип връзки единия партньор е инициатора и прави всичко по силите си, за да бута връзката напред.Вие организирате всичко – почивки, вечери, излизания, хобита и т.н. Това определено е лош знак и показва за незаинтересованост от другата страна.

9.Извиненията идват само от вас

Партньорът ви никога не греши и обвинява за всичко вас. Отказва да поеме вина и я прехвърля на вас. Камо ли да се извини. Успява да ви накара да се чувствате виновни за думите си и да изпитвате угризения за това, което сте направили.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ