HomeИнтересноИнтересни фактиКакво се прави на първата брачна нощ в различните култури

Какво се прави на първата брачна нощ в различните култури

Първата брачна нощ в наши дни, невинаги е толкова първа. И все пак, тази нощ трябва да е забележителна за хората, които отскоро са съпруг и съпруга.

Какво правят младоженците в брачната си нощ?

Първата брачна нощ трябва да се възприема от младите като първа от новия им съвместен живот. И така, какво се случва, през първата брачна нощ, ако ви предстои да сте младоженец или булка. Научете предварително:

Вашата първа брачна нощ трябва да бъде точно такава, каквато и двамата си я представяте. Ето, защо трябва да се подготвите, за сватбената нощ, възможно най-добре.

Статистиките сочат: 10% от младоженците броят пари след сватбата, четат картички и обмислят подаръци; 40% заспиват мигновено, щом си легнат; 30% минават през кавга, основната причина за такава е непристойното поведение на някои от двамата по време на сватбата; 15% се занимават с най-неочаквани неща – разнасяне на пияни гости; търсене на изчезнал годеник; посещават нощен клуб и др., а само 5% от младоженците прекарват брачната си нощ активно и страстно, тоест консумират брака си.

Ако решите да прекарате тази нощ, както трябва, първо помислете за мястото, където ще се проведе. Основното е, че никой не може да ви се намеси, пияни свидетели или баба, която подсмърча зад тънката завеса. Без значение, къде ще отидете – в кулата на любовта; на някоя лодка под лунно осветление и нощна соната или у дома. Винаги, трябва да сте сами!

Традиции и обичай:

Изборът на бельо за булката е много важен. Такова трябва да е съблазнително (задължително ново). Вълнуващи са: жартиер, мрежести чорапи, секси бикини, елегантни обувки и рокля.

Какво се прави на първата брачна нощ в различните култури

Сватбена нощ може да е микс от най-дивите обичаи в света. Какво се прави на първата брачна нощ в различните култури, вижте сега:

“Право на първата нощ”

Учените все още не са решили, дали самото право на първата нощ е обичай в цяла Европа.

Правото на брачната нощ  е може би правото на земевладелците и феодалите, съществувало, през Средновековието. То било като оправдание на зависимите селяни, да прекарат първата нощ с булката.

Същото право е съществувало в много култури на индианците от Южна Америка. Днес този обичай ни изглежда див и скандален, но не е известно, дали в миналото е имало или не дивотия.

Сега различни народи и представители на различни религии подхождат по различен начин към първата брачна нощ. Първата брачна нощ за мюсюлманите е важно събитие, което е предшествано от внимателна подготовка. Дори стаята за нея трябва да е специална. Такава стая е украсена със свежи цветя и в нея се подреждат лакомства и напитки.

Филипините първата брачна нощ е без секс!

Какво правят младоженците във Филипините в брачната си нощ? Те всъщност са лишени от брачната си нощ. На тях им бъде позволено, да спят, но повече от това – не! Гостите и роднините зорко следят младоженците да не се оттеглят в покоите и да се отдадат на страсти. И за това си има обяснение. С тази забрана се опитват да избегнат зачеването в нетрезво състояние.

Бербери – канят си учители

По-старото поколение винаги е нетърпеливо да споделя опит – това важи и за брачната нощ.

Берберите са общоприетото име за коренното население на Северна Африка, което приема исляма, през 7 век от западните граници на Египет на изток и на запад до Атлантическия океан; от река Нигер на юг до Средиземно море на север.

В тази култура брачната нощ и сексът продължават няколко дни: младоженците трябва да се учат от по-старите! И така, първата брачна нощ се превръща в оргия, в която участват не само самите младоженци, но и няколко опитни семейни двойки.

Руанда и Кения – свекърва под леглото

Някои ритуали и обичаи по отношение на първата брачна нощ са запазени от древността и се пренасят до наши дни.

В културата на народите на тези страни, все още се практикуват уредени бракове, а булката и младоженецът често се запознават едва на сватбата. И така, как минават брачните им нощи?

На помощ на младоженците идва най-възрастната роднина на булката, най-често майката. За да не засрами младите, жената се скрива под леглото и оттам ръководи процеса. Друга нейна задача е да следи всичко да върви, както трябва и на сутринта да предостави на гостите доказателство за девствеността на булката – окървавен чаршаф.

Nkole – тест за потентност

За народа на Нколе, в случай, че бъдещият съпруг не отговаря на определени критерии, може да няма брачна нощ.

Нколе (или Анколе, Банянколе) е народ от банту, който живее в югозападна Уганда. В тази култура първите брачни нощи на младоженците също са под контрол. Това се прави от най-възрастния роднина на булката, но този път по-често от омъжената леля. Само, че тук става по различен начин. Още преди сватбата „помощничката“ прекарва една нощ с младоженеца и преценява, дали той е годен за „военна служба или не“. Ако не става – не само, че първата брачна нощ на момичето няма да се състои, но няма да има сватба изобщо.

Корея – да те погалят с платика

Първата брачна нощ невинаги протича така, както са си я представяли младоженците.

Ако предните до сега ви звучаха странно, то чуйте за обичая за първата брачна нощ в Корея. По-скоро това е обичай за подготовка на сватбената нощ. И така, когато сватбеното пиршество приключи, булката се оттегля в спалнята, а младоженецът остава сам с близките си приятели. Те от воя страна му свалят чорапите. И изобщо не, защото той самият ще забрави, или това да си легнеш с чорапи не е „секси“, а защото трябва да го ударят по стъпалата и петите с риба! По време на процеса, те задават сложни въпроси и ако младоженеца не отговори правилно, започват да бият още по-силно с платиката.

Смята се, пляскането с риба по петите, действа на мъжете по-добре от виаграта. Честно казано, не сме проверили и не ви препоръчваме. Но помислете само! Дори да не работи, то такава първа брачна нощ, определено ще е запомнящо се събитие, за което младото семейство ще си спомнят дълго.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ