HomeИнтересноИнтересни фактиКолко дълго да се срещате преди да се обявите за двойка

Колко дълго да се срещате преди да се обявите за двойка

В началото на всяка връзка изпитваме колебания за отношенията си и дали те ще развият в нещо повече от мимолетен флирт. Нужно е известно време преди да представим човека до себе си на приятелите ни и да го обявим като за нещо повече от “просто приятел”. До голяма степен от начина, по който определяте човека, с който се срещате подсказва за намеренията ви и дали той ще остане за по-дълго в живота ви, а не просто като “момчето/момичето, с което се виждам”.

Тази неизвестност в отношенията може да бъде доста изнервяща за единия от двамата във връзката. Затова е хубаво нещата да си ги изясните още в началото, за да не остане някой излъган и с празни надежди.

Кога можем да започнем да наричаме човека, с когото се срещаме “партньор”

До голяма степен нещата зависят от това как се развиват отношенията ви. Нещата винаги са строго субективни и трябва да се вземат под внимание редица фактори. Като например колко време прекарвате заедно и се отдавате един на друг. Така ще имате повече възможности да се опознаете и да поставите стабилни основи за започването на нова връзка. Може да оставите нещата да се случат от само себе си или да си поставите ясни граници и срокове, в които да определите взаимоотношенията си. Изборът е изцяло ваш.

Въпреки това има няколко въпроса, на които, ако си отговорите ще успеете да стигнете до решението дали човека, с когото се срещате бихте могли да го наречете “гадже” и нещо повече от приятел. Общо взето на жените им трябва повече време, за да решат и изпадат в дълбоки разсъждения, докато при мъжете нещата в повечето случаи са кратки и ясни. Сайтът yourtango.com ни разкрива част от отговорите на “силния пол” по темата.

1. За тях нещата вече са сериозни, когато чувството за баналност ги напусне.

2. Връзката е сериозно в мига, в който започвате да планирате заедно почивки и с кого ще прекарате празници – при вашите или при техните.

3. Нещата са сериозни, когато прекарвате денонощията си заедно и не се отделяте един от друг.

4. Просто го усещаш. Така смятат повечето мъже и твърдят, че връзката не се измерва в броя на срещите.

5. За да се наречете двойка първо трябва да го обсъдите и заедно да решите да направите следващата крачка.

6. Може да се наречете гаджета, когато нямате съмнения и същевременно не сте се срещали с други хора през това време. Нещата са се случили спонтанно и без задни мисли.

7. Сигурен знак, че сте двойка, е, когато не се интересувате от никой друг.

8. Когато и двамата сте на една вълна, то определено сте двойка.

9. Когато сте се опознали добре и сте преценили, че човека до вас е със сходен характер и си допадате.

10. Мигът, в който съобразявате ежедневната си рутина и график, за да имате достатъчно време да бъдете заедно, то това неминуемо е знак, че вече сте във връзка.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ