HomeИнтересноИнтересни фактиЗащо к-поп групите се делят на мъжки и женски

Защо к-поп групите се делят на мъжки и женски

K-pop, известени също като корейска поп музика, не са нещо ново за глобалната публика. Днес, с появата на глобални K-pop групи като BTS и BLACKPINK , този музикален жанр става все по-популярен.

Какво е K-pop?

K-pop е родово име. То е дадено на музика от Южна Корея. Въпреки, че името само подсказва, че K-pop е предимно корейска поп музика, много K-pop изпълнители работят в други музикални жанрове. Такива са корейски хип-хоп, електронна музика и други подобни.

K-pop изпълнителите, известни още като идоли, са част от мъжки и женски групи и също така са солови изпълнители.

Idols се управляват от южнокорейски развлекателни компании, които обучават артистите, преди дебюта им и след това отговарят за управлението на кариерата им.

Как започна K-pop?

Смята се, че K-pop е основан от The Kim Sisters, поп трио, което рекламира в Съединените щати. The Kim Sisters бяха първата корейска група, която дебютира в класациите на Billboard, полагайки основата за настоящия успех на K-pop.

На Seo Taiji и Boys се приписва и създаването на K-pop, след тяхното изпълнение на “I Know” по телевизията през 1992 г.

Тези групи превърнаха K-pop в доходоносна индустрия, която само се разраства във времето.

Как K-pop е различен от друга музика?

K-pop е силно повлиян от западната музика в звука си и също често включва реплики или думи на английски.

K-pop надхвърля просто музиката, тъй като много идоли не само пеят, но и изнасят невероятни, вълнуващи изпълнения, които включват сложна и спираща дъха хореография. Следователно всички идоли са обучени не само да пеят и/или рапират, но и да танцуват.

K-pop също се различава от западната музика по количеството съдържание, което идолите постоянно пускат за феновете си.

K-pop изпълнителите отприщват пълно завръщане всеки път, когато пуснат нова музика. Idols обикновено издават промоционални материали за всяко завръщане, включително висококачествен музикален видеоклип, видеоклип за тренировка по танци, албум, който в допълнение към CD и книга с текстове включва фотокарти (колекционерски идол карти), фото книга и други забавни предмети за феновете. Освен това тяхното завръщане обикновено е придружено от няколко участия в седмични музикални предавания и различни развлекателни програми.

Защо K-Pop е толкова популярен?

В днешно време BTS се превърнаха в име на домакинство, тъй като непрекъснато поставят нови рекорди, доказвайки, че са една от най-успешните музикални групи в света.

Но преди дебюта на BTS , K -pop групи като BIGBANG , 2NE1 , Super Junior , Girls’ Generation (известни също като SNSD ),T-ara и Wonder Girls помогнаха на K-pop да стане по-масов и поставиха началото на вълната Hallyu („корейска вълна“ – ​​когато корейската култура навлезе на световния пазар). Тези групи издадоха успешна музика и се рекламираха широко на западните пазари.

На въпроса: Защо кпоп групите се делят на мъжки и женски?

Не открихме конкретен отговор. Нашите предположения са заради атрактивността, която може да постигне една момичешка или една момчешка група, но все пак всичко остава една догадка.Предполага се , че се използва моделът на момчешките и момичешките групи популярни в САЩ и Великобритания. А Вие как смятате?

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ