HomeИнтересноКак да изгоня врабчетата - 8 съвета как бързо да се отървете...

Как да изгоня врабчетата – 8 съвета как бързо да се отървете от врабчетата

Врабчетата може да се окажат агресивни и често се състезават за храна с други птици. Понякога са досадни, но много пъти влизат в ролята на вредители, било то на посеви, лози, плодове и зеленчуци.

8 съвета как бързо да се отървете от врабчетата

Да се ​​отървете от врабчетата в своя имот може да се окаже истинско предизвикателство. Съществуват най-различни методи.

Ето най-добрите съвети, за това как да се отървете от врабчетата около дома си.

  1. Използвайте хранилки за птици, устойчиви на врабчета

Типът хранилка за птици, която използвате, може да има голямо значение, когато става въпрос за привличане на врабчета или не.

Понастоящем има различни модели, които ще направят почти невъзможно храненето на врабчетата, като същевременно ще осигурят на други видове птици прехраната, от която се нуждаят.

  1. Изградете хранилка за примамка на врабчета

Ако имате инвазивна популация от домашни врабчета, която искате да откажете от вашите хранилки за птици, най-добрата идея би била да ги нахраните с нещо различно, което врабците не харесват.

  1. Инсталирайте естествено хвърчило тип хищници на птици

Един креативен начин да изплашите врабчетата е да използвате хвърчило за примамка с вид на хищници.

  1. Използвайте електронни звуци, които ще изплашат всяко врабче

Електронните репелери за птици могат да попречат на врабчетата да гнездят или да прекарват твърде много време във вашия имот, двор, лозе.

  1. Инсталирайте спринклер, активиран от движение

Друг начин да се отървете от домашните врабчета е да ги изплашите с вода.

Въпреки че не всички птици се плашат лесно от водата, истината е, че повечето са и бихме искали да отбележим от самото начало, че този метод работи и при пойни птици, не само при врабчета.

  1. Инсталирайте шипове за птици на местата за нощуване

Колкото и елементарен да изглежда този репелент за врабчета, истината е, че използването на шипове срещу птици от всякакъв вид е добър начин да се отървете от домашните врабчета.

  1. Сплашвайте с естествена примамка за хищници

Тъй като ястребите и совите са естествени хищници, които се отърват от врабчетата, като ги преследват, едно от решенията за врабчетата, които можете да използвате за вашия проблем е да използвате примамка.

  1. Плашете врабчетата с отражение

Да практикувате добър контрол, върху врабчетата е възможно и чрез използване на светлоотразително средство за възпиране на набезите им.

Това са само малка част от нещата, които действат ефективно и може да опитате в домашни условия и без професионална намеса. Има и други по-професионални подходи, но там се налагат и известни инвестиции.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ