HomeИнтересноКак да звънна на номер който ме е блокирал

Как да звънна на номер който ме е блокирал

Всички смартфони имат прекрасната способност да блокират натрапчив събеседник. Черният списък е секцията, където досадните контакти ще бъдат тихо разположени, докато потребителят не ги изтрие от там.

Как да блокирам контакт на android

Понякога се случва събеседникът да постави друг човек в черния списък, без да иска, ако не иска да го слуша за нещо конкретно или не желае да общува повече. Възниква въпросът: как да се обадите на абонат, ако ви е блокирал? В този случай свързването с абоната ще бъде проблематично. И все пак, винаги може да се намери решение. Това правило важи, особено ако трябва спешно да говорите и абонатът има ограничени разговори.

Да прецените, че номерът ви е блокиран е доста лесно. В повечето случаи при провеждане на разговор ще се чуе ясно само един кратък звуков сигнал, след което връзката ще бъде прекъсната. За да сте сигурни, че сте блокирани, трябва да се обадите още няколко пъти. Може би просто е имало проблем с комуникацията и абонатът не ви е блокирал. И, ако все пак обаждането е прекратено няколко пъти подред, най-вероятно сте блокирани.

На някои по-стари устройства блокирането на номера може да бъде открито по различен начин. Вместо кратки звукови сигнали, телефонният секретар ще съобщи, че устройството на абоната е изключено или е извън обхвата на мрежата. Или че човек говори с някого или временно е недостъпен. В такива случаи е напълно възможно вашият номер да е блокиран.

Как да звъннете на номер, който ви е блокирал от iOS

Ще е по-лесно да разрешите проблема от смартфони, тъй като такива устройства имат по-разширени настройки от по-старите устройства. Освен това може да използвате допълнителни приложения, за да се свържете с човека.

За да започнете да разберете как да се обадите на блокиран номер от Iphone, първо трябва да се уверите, че имате устройство с iOS 7 или по-нова версия. Производителите на такова мобилно устройство са вградили функцията за идентификация на обаждащия се в телефона. И така, трябва предварително да активирате тази опция с вашия оператор.

Ако сте били блокирани, как да процедирате?

Трябва да отидете в настройките на устройството. След това отидете в секцията „Покажи номер“ и изключете опцията. Сега можете да опитате да достигнете до желания абонат.

Когато се обадите на лице, което уж ви е включило в черния списък, телефонният номер няма да бъде определен от мобилната телефонна система на събеседника. Но недостатъкът на този метод е, че е малко вероятно абонатът да иска да получи анонимно обаждане. Има голяма вероятност човек да разбере, какъв е въпросът и просто да се откаже от такова обаждане.

Как да звънна на номер, който ме е блокирал от Android

Можете да скриете номера си от други абонати на Android. Ако сте блокирани, как да преминете от “Android”? Трябва да отидете в общите настройки, конкретно „Разширени настройки“, след това в други настройки намерете елемента „Идентификация на номера“, изберете вашия оператор и активирайте функцията „Скриване на номера“.

На някои устройства просто няма такава функция в настройките, телефоните с “Android” може да се различават един от друг. Тогава на помощ идват мобилните приложения, с помощта, на които може бързо да разрешите проблема, без да ровите дълго време в настройките.

Кои оператори ще предоставят анонимно обаждане

Ако сте били блокирани, как да достигнете до абоната, чрез скрит номер? Някои мобилни оператори предоставяха услуги за анонимни обаждания срещу заплащане, тази функция се активира и по подразбиране за някои мобилните оператори, но в последните години се приема за изпращане на анонимен спам и други телефонни измами. За нарушение на такова постановление може да бъде издадена голяма глоба на самата клетъчна компания.

Други решения на проблема

Ако не е възможно да достигнете до желания абонат от вашия номер, тогава може да прибегнете до помощта на приятели и познати. През техния телефон можете да се обадите на човек. Можете също така да се свържете чрез месинджъри, електронна поща и социални мрежи, може би достъпът ви не е ограничен там.

Ако сте блокирани навсякъде, как да позвъните на номера, който ви е блокирал?

В интернет има сайтове, които предоставят анонимно обаждане. Във всеки случай може да намерите начин да се свържете и да предотвратите подобни ситуации в бъдеще.

 

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ