HomeИнтересноИнтересни фактиКакъв е бил реалният Джеймс Бонд

Какъв е бил реалният Джеймс Бонд

Джеймс Бонд (англ.  James bond) е измислен таен агент на британската разузнавателна служба MI6. Той е герой от книгите на Иън Флеминг, както и техните филмови адаптации.

Какво е характерно за Джеймс Бонд

Джеймс Бонд има статут на агент “нула, нула седем”, което му дава “лиценз да убива”. Неговият номер е точно това – 007. Бонд притежава и военно звание командир на британския флот. Прекият началник на Джеймс Бонд е шефът на MI6 – M.

Личните качества на Бонд са авантюризъм, пристрастие към жените, хазарт, тютюнопушене и алкохол. Любимата му алкохолна напитка е “Мартини” с водка.

Бонд е добре запознат с оръжията и колите, владее няколко чужди езика, предпочита да се облича в скъпи костюми и носи маркови часовници.

Информацията за родителите и семейството е изключително оскъдна. Известно е, че Бонд е израснал като сирак – във филмите “Златното око” и “007: Скайфол” се споменава смъртта на родителите му, когато е бил още дете.

По отношение на външният вид, личността, поведението и страстите на Бонд се знае, че те варират значително в зависимост от книгата, актьорите във филмите, епохата и продуктовото позициониране.

И все пак:

Какъв е бил реалният Джеймс Бонд

Съвсем наскоро бяха посочени основните претенденти за ролята на новия Джеймс Бонд. Том Хидълстън е първи, Джъстин Хартли – втори, а Ричард Мадън – трети.

Сред основните претенденти за ролята на агент 007 се смятат още Джеймс Нортън и Идрис Елба.

Кой е истинският Джеймс Бонд?

Най-често срещаното описание на Джеймс Бонд е нещо подобно: дамски мъж, който кара Астън Мартин, стреля с Берета и пие само мартини.

Този събирателен образ се появява благодарение на филмите за Бонд, въпреки, че в тях особено в Агент 007 може да се види да кара амфибия Lotus Esprit, BMW със самовъзстановяващи се колела и Rolls-Royce Phantom III. Освен това във филмите на Beretta, Бонд предпочита Walther PPK, Walther P5 и Walther P99.

Появата на Агент 007 в представите на жителите на града варира в зависимост от актьора, който го играе във филма.

Известната фраза: “Бонд, Джеймс Бонд”, по едно време е била казана от Шон Конъри, Роджър Мур, Джордж Лазенби, Пиърс Броснан, Тимъти Далтън и Даниел Крейг.

Кой е по-добър и кой по-лош, всеки решава за себе си. Единственото нещо, което остава същото е, че: Шон Конъри е първият агент 007, одобрен да изиграе ролята лично от Иън Флеминг.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ