HomeИнтересноИнтересни фактиКаква е връзката между Индира Ганди и Махатма Ганди

Каква е връзката между Индира Ганди и Махатма Ганди

Индира Неру се омъжила за Ферозе (Хан) Ганди през 42 г. и станала Индира Ганди, което й помогнало в политически аспект, тъй като тя била дъщерята на Неру (първият министър-председател на Индийския съюз) и снаха на Ганди (бащата на нацията), което й осигурило място в бъдещата династия Неру Ганди.

Дейността на Индира Ганди

Индира Ганди, желязната лейди на Индия, била първата и единствена жена министър-председател на Индия. Дъщерята на Джавахарлал Неру, също е вторият най-дълго управлявал министър-председател, след баща си.

Индира Приядаршини е родена през 1917 г. Тя е сложна жена, запомнена е от едни като човек с невероятно чувство за политика; Докато от други е оприличавана като тази, която отприщва най-мрачния период от демократичната история на Индия. Въпреки всичко, тя оставя, след себе си несравнимо наследство, което продължава да вдъхновява поколения.

Какво направила Индира Ганди

Правила за успех и какво да научим от Индира

„Днес съм жива, утре може да е различно… Ще продължа да служа до последния си дъх и когато умра, мога да кажа, че всяка капка моя кръв ще съживи Индия и ще я укрепи.“ Тези думи бяха изречени от третия министър-председател на Индия Индира Ганди в навечерието на нейното убийство, извършено на 31 октомври 1984 г.

Каква е връзката между Индира Ганди и Махатма Ганди

В историята на лидерството е трудно да се намерят по-сложни лидери от Ганди. Тя е жена, често погрешно считана за роднина на Махатма Ганди. И тя, подобно на съименника си е емблематична фигура в пъстрата история на Индия.

Индира до Махатма Ганди – всъщност това са все хора от една и съща епоха, но реално нямат нищо общо помежду си, най-малкото кръвна връзка.

Индира Ганди е министър-председател на Индия от 24 януари 1966 г. до 24 март 1977 г. и отново от 14 януари 1980 г. до 31 октомври 1984 г.

Политическа дейност на Индира Ганди

Индира стигнала до успех благодарение на чертите на своя характер като упоритост, целенасоченост и безкористност. Тя искрено желаела да подобри живота на индийския народ и да направи всичко, което според нея може да бъде от полза за гражданите на Индия.

Заключение

Въпреки, че Индира е известна със своята харизма и комуникативни умения, мнозина смятали лидерството й за причина да се проявят щетите, върху индийската икономика, през годините й на обществената служба. Смята се също, че тя е направила малко за справяне с проблемите на глада, канализацията, религиозните конфликти и кастите, които опустошили страната.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ