HomeИнтересноЗнаете ли кои са южните квартали на София

Знаете ли кои са южните квартали на София

Ако търсите начин да се установите в столицата на България, гард София, навярно ще имате план, за какъв имот да следите. Ще проверите в кой квартал да се намира той, как е развит последния, в близост, с какво е и пр.

Все въпроси, които биха вълнували всеки решил да инвестира в нещо по-голямо.

Знаете ли кои са южните квартали на София

Ако потърсите информация за софийските квартали по форуми и интернет, там основно пише, какви имоти има или кой квартал е по-елитен.

Тук може от чисто любопитство, а може и заради по-сериозно търсене, с дел покупка, да научите и кои квартали са безопасни. Някои предпочитат да се разхождат до късно вечерта, затова е добре да знаят кои квартали са опасни за обикаляне, през деня и късно вечерта?

Добре е също така, да помислите предварително, в кой квартал да се настаните за известно време. Това е важно, ако сте взели решение за покупка на апартамент в София. Все пак, добре е през този период да се чувствате уютно, безопасно и най-вече с покрив над главата, докато наемате, купувате жилище в квартали София.

Ето, защо така, подсигурени няма да се налага да бързате като ужилени и да се поддавате на триковете на агентите по недвижими имоти.

На какво да обърнете внимание, преди да пристъпите към избор и покупка:

Интересуват се, повтаряме, не от евтини / претенциозни / скъпи квартали, а от безопасни или опасни (застрашени от нападения, улична престъпност и т.н.)

Най-опасният квартал, където има кражби и грабежи и много нападения е Филиповци Люлин 5.

Ако пък се насочите към Младост 1 ще се убедите, че е добър тих квартал. В него няма проблеми денем, нито нощем, а цените за наеми са приемливи. В квартала има много магазини. Така, ако продължите към центъра на града ще попаднете на прима транспорт и какво ли не още!

Като цяло, преди да купите или наемете, съветвам ви да отидете да видите мястото. Ако такова се разполага в къщата; ако около него има много барове, магазини или възлови места, то тогава си струва да обмислите.

Знаете ли  кои са южните квартали на София

Най-високи нива и най-голям интерес за квартали на София запазват Докторски паметник, Изток, Лозенец, Иван Вазов, както и центъра с елитните квартали. И така, ако сте в търсене на къщи в София или апартаменти под наем, най-добре е да търсите в спокойните квартали, в затворени комплекси или най-южните квартали на София.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ