HomeИнтересноИнтересни фактиСъществувал ли е девствен пояс или е просто мит

Съществувал ли е девствен пояс или е просто мит

Чували ли сте израза: девствен пояс?

Какво представлявал той и за какво се е използвал, нека научим сега:

Девственият пояс съществувал в далечното Средновековие. Легендите разказват, че такъв бил изковаван от стомана. Имал остри шипове, чиято цел била да охладят желанието и ентусиазма на всеки „мераклия“ да достигне неразбиваемия катинар.

Девственият пояс е най-мрачният атрибут в историята на сексуалните отношения между хората.

Според легендите той е изобретен в далечното минало и целта у била да осигури спокойствие за рицари-кръстоносци, които тръгвали да се бият за Светите земи. Девственият пояс имал за цел да им даде вътрешен мир, поставяйки под ключ интимните части на любимата. Те носели със себе си ключът за този катинар, което им било един вид гаранция за съпружеска вярност.

Сигурно ви звучи зловещо, а дали действително било така?

По исторически данни – не точно. За първи път за този интимен катинар се говорело малко, след Кръстоносните походи на Светите земи. Това било времето в самия старт на Ренесанса.

Най-малкото, че рицарите рядко имали време да се отдават на романтика, а още по-малко време да правят планове за женитби. Те били професионални войници и почти не минавали под венчило.

Начинът им на живот не позволявал своеволия още по-малко им давал време да се замислят и планират семейно гнездо. Говори се, че по-скоро имали на сърцата си по една аристократка, към която само бленували. Такава дама била покорителка на сърцето на един рицар, но между тях не съществувало нищо повече от платоническа любов.

За желанията на тялото  – публичните домове им вършели работа.

И така, девственият пояс станал част от бельото на европейските дами, много по-късно. Това се случило през XVI, XVII и дори XIX век. Най-изненадващото тук е, че масовата употреба на този интимен катинар започнала да се налага като мода в италианските градове-републики Венеция и Флоренция. По право те се и славели с най-голяма разкрепостеност и освободени нрави. Зад фриволността и привидното кокетничене, много дами от светски я хайлайф носели метални гащи.

Говори се, че ревнивите италианци, които с това се и славели, харесвали да поставят под ключ интимните части на любимите си. Това било най-осезаемо в дните на разгулния карнавал или когато отсъстват за дълго по дела. От някои други исторически документи става видно, че самите красавици сами си поставяли девствени пояси, за да се защитят от изнасилвания. Дали в миналото, действително цивилизованите градове-републики давали всичко останало, но не и сигурност на представителките на нежния пол? Остава само да си догатваме.

В XVIII в. се смятало, че девствения колан предпазвал не толкова от чуждо посегателство, колкото от лично. Целта заради, която било поставяно металното бельо с катинар била да предпази притежателя му от посегателства над самия себе си. В онези години мастурбацията се приемала за опасна за човешкото здраве, особено при подрастващите.

Според някои теории в медицината, такава водела до ослепяване, а по други се смятало, че води до епилепсия. И така, това накарало загрижени лекари и родители да поставят метални гащи на децата си, мислейки, че е за тяхно добро. с женските девствени пояси не закъснели и мъжките.

Има ли девствени пояси в наши дни

В наши дни употребата на девствен пояс не е изчезнала. Сега, секретните гащи са станали атрибут със садо-мазо привкус и се числят към секс играчките. Такива са изработвани от кожа, латекс, силикон, дори са украсявани със скъпоценности. Всички замисли, в които може да ги видите в наши дни, правят асоциация с едно – най-силни желания за най-недостъпното.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ