HomeИнтересноКоя порода котки лови най-много мишки

Коя порода котки лови най-много мишки

Хората гледат котки в семействата си поради различни причини. Някои просто искат техният четириног приятел да споделя часове свободно време на дивана или леглото, докато други имат малки деца, които искат да играят с косматия любимец. Трети избират това животно за съвсем различна цел. Тези собственици ценят котките заради техните ловни инстинкти. Котките живеят с хората от древни времена и помагат в борбата с гризачите.

Коя порода котки лови най-много мишки

Във фермите, в пристанищни градове и дори на палубите на корабите котките са се доказали като достойни и сръчни ловци от хиляди години. Може би в наши дни не изпращате подправки и коприна от Стария свят в Новия, така че малко вероятно е да имате нужда от котка, за да контролирате вредителите в трюмовете.

Въпреки това, независимо къде живеете, било то Съединените щати или друга държава, непременно ще срещнете поне един от гризачите. За да ги хванете, имате нужда от опитна котка.

Как да не сбъркате с избора на порода?

Днес в света има много разновидности от тях, дори твърде много, за да решите – Коя порода котки лови най-много мишки.

И все пак, макар, че може всички котки да ви се сторят еднакви, има няколко породи, които могат да бъдат разграничени от всички котешки събратя, когато става въпрос за острота на ума, остри нокти и способност да ги използват за улавяне на мишки. Разглеждаме топ 10 на породите:

Какви котки ловят мишки и плъхове: топ 5 на най-добрите породи

Допреди няколко десетилетия способността на котките да ловят мишки и плъхове беше високо ценена, особено в селските райони. И дори днес, много собственици на къщи смятат, че домашните любимци, няма конкуренти, за да се предотврати нахлуването на гризачи. Ето и кои 5 породи са най-добри ловци на мишки и малки плъхове.

  1. Мейн Кун

Тези котки винаги са показвали отлични умения за лов на мишки и плъхове. По правило те се гледат във ферми, където гризачите са особен проблем за съхранението на зърно. Въпреки внушителните си размери, Мейн Куун са изключително подвижни и способни да правят светкавични скокове, докато преследват плячка. Представители на тази порода са безразсъдни ловци, които могат да преследват мишки и плъхове дълго време, без да обръщат внимание на топлина или студ.

2.Руска синя котка

Липсата на голяма маса, която обикновено е присъща на добрите ловци на плъхове, в този случай се отплаща с мигновена реакция и способност за безшумно движение. Движенията на представителите на тази порода по време на лов са грациозни и точни, а скоростта, която те могат да развият за част от секундата, изненадва мнозина.

3.Сибирска котка

Котката от сибирската порода е изпитан във времето ловец на плъхове, твърдят експерти. Големият й размер и гъста козина правят тези домашни любимци професионални ловци. Сибирските котки се справят с плячката много бързо и безшумно. Косматите домашни приятели играят ключова роля в това, заедно с козината между “пръстите”, която играе ролята на звукоизолатор при движение.

4.Курилски бобтейл

Тези котки са известни на много животновъди и собственици на котки, като такива с “кучешки” характер. Задните крака на представителите на тази порода са дълги и мощни, което им позволява да развиват висока скорост, както и да правят дълги скокове от място.

5.Британска късокосместа

“Британците” са наричани още ​​аристократична порода, но малко хора знаят, че те са в топ на най-добрите ловци на мишки и плъхове. Това се дължи на заложбите и инстинкта им на ловец. Поради факта, че женските достига само четири килограма, тази порода котки предпочитат да не ловуват големи гризачи и се ограничават до улавянето на мишки и млади плъхове.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ