HomeИнтересноИнтересни фактиНа колко е родила най-младата майка в света

На колко е родила най-младата майка в света

Колко младо може да бъде едно момиче, за да бъде наречено като най-младата майка в света? Е, каквото и да е вашето предположение, най-вероятно грешите!

На колко е родила най-младата майка в света

Известно е, момиче на име Лина Марсела Медина от Перу. Тя е най-младата майка в света. Тя ражда здраво момченце, когато е петгодишна възраст и това се случило през 1939 г.. Това било и остава загадка и медицинско чудо. Според пренаталните медицински оценки на Лина, тя е заченала, когато не е била, дори на пет.

Най-млада майка – Лина Марсела Медина

Докато средната възраст на момичетата за започване на пубертета е 10 или 11 години, Лина Медина съвсем млада го е започнала. Било шокиращо за всички, които са проучили нейния случай. И така, Лина е най-младото момиче, преживяло преждевременен пубертет в човешката история. Поради това рядко състояние, половите органи на Лина започват да съзряват в много ранна възраст и тя започва да получава менструация на тригодишна възраст.

Ранен живот и бременност на Лина Медина

Лина Марсела Медина е родена на 27 септември 1933 г. в област Тикрапо, Перу. Родители й – Тибурело Медина и Виктория Лозеа имали девет деца, включително Лина. Баща й бил майстор на сребро, а майка й домакиня.

Когато била само на пет години, родителите на Лина забелязали, че тя се бори с болки в корема и необичайно подуване в областта на корема. Те се притеснили, че това може да е тумор и незабавно я откарали в болница в Писко. В началото лекарите също се усъмнили, че подутината е тумор. Малко по-късно, за всеобща изненада, открили, че тя е бременна в седмия месец.

Родителите и лекарите били толкова шокирани, че се консултирали със специалист д-р Херардо Лозада, който потвърдил бременността. Било потвърдено, че е най-младата майка в света и била на възраст 5 години, 7 месеца и 21 дни.

На 14 май 1939 г. тя ражда дете със секцио, поради младата си възраст и недоразвито тяло. Момчето е кръстено Херардо Медина. Името е вдъхновено от лекаря, който е направил раждането.

Бебе Херардо израснало, мислейки си, че Лина е негова сестра, но около 10-годишна възраст разбира истината, че Лина е нейната истинска майка.

Самоличност на бащата на бебето на Лина

Полицията се опитала да зададе на Лина няколко въпроса, за да знае, дали си спомня кой я е наранил или изнасилил. Но тя била толкова объркана, какво се случва с и около нея, че властите не могли да получат никакви отговори от нея. Бащата на момченцето остава неизвестен и до днес.

Въпреки, това бащата и братовчедът на Лина били арестувани от полицията по подозрение за изнасилване и кръвосмешение. След това са освободени поради липса на доказателства, срещу тях. Властите нямали друг избор, освен да прекратят случая.

Животът на най-младата майка в света – Лина Марсела Медина де Хурадо

В младостта си Лина Медина започва работа като секретарка в клиниката на д-р Херардо в Лима. Д-р Херардо Лозада осигури нейното образование и помогна на сина й в гимназията. В началото на 70-те години тя се омъжва за Раул Хурадо и ражда второто си дете през 1972 г., когато е на 30 години.

Лина Марсела Медина де Хурадо е все още жива и здрава. Тя отказва да говори за личния си живот. За да уважим поверителността на семейство Медина, не се знае много информация нито за Лина Медина, нито за нейното семейство. Единственото, което се знае е, че Херардо Медина е починал на 40-годишна възраст от заболяване на костния мозък, което по потвържденията на лекари не е било в резултат на крехкият организъм, който го е износил.

На колко е родила най-младата майка в България

Българката, която е родила на най-ранни години у нас е 11-годишно момиче, родом от град Сливен. Раждането й е преминало, без никакви усложнения. Това станало на късно вечерта на 2.10.2009 г.

11-годишната Кортеза Желязкова е родила момиченцето си с тегло 2 килограма и половина. Бащата е 19-годишен.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ