HomeИнтересноНаучете историята на Мара подробната - останала като емблематичен израз

Научете историята на Мара подробната – останала като емблематичен израз

Няма начин поне един път в живота си да не сте чули израза: Мара Подробната. И ако сме прави, че все още не знаете къде точно се използва той, предлагаме ви да „настроите часовника“ си на сегашното време…

Мара подробната – на кого се казва така

Разбира се от само себе си, но нека дискутираме. Изразът Мара подробната произхожда от по-назад в миналото. С него се наричат хора, които „си врат носа, където не им е работата“. Изразът може да се смята за синонимен на този: „На всяко гърне мерудия“ или „Изпипва всички и всичко в детайли“.

Мара подробната – останала като емблематичен израз

Истинското значение на Мара подобната се отнася за човек, при това, без значение от пола, който е много любопитен към детайлите, клюките, живота на околните. Дори той самият се впуска в такива.

Много пъти става дума за чисто и просто: любопитен човек. Такъв от сорта:

Ти, да не си Мара подробната?“

– Та на кой викаш е бил гадже тая?

– Аре и ти, Мара Подробната. Всичко да знаеш.“

Истината е, че в живота на всеки от нас се случва да има различни личности. Било то в работата, в ежедневието в дома или жилищната сграда.

Научете историята на Мара подробната – останала като емблематичен израз

Личности като Мара Подробната съществуват навсякъде, дори в социалните мрежи. Ето, уврете се и вие:

От край социолози и психолози  проучват аудиторията в социалните мрежи. И така, с малки отклонения, всеки от нас се отнася към някоя от категориите, а много често и в повече от една. Дори да си мислите, че сте различни, не е точно така. Ето, какви персони може да сте самите вие:

  1. Мара Подробната

Този тип не може да се обърка. Той информира цялата социална общност, с детайли, които често стават прекалено досадни за околните.

  1. Гордият родител

Той мисли, че с всичко трябва да превъзнася само своето/своите деца. Сякаш всички останали са на заден план и сякаш само той има „чудновати и гении деца“

  1. Аматьор в социалните мрежи

Тези потребители могат да бъдат наречени още: начинаещи и в Мрежата. Те обичат сензационни заглавия; Те ги изтипосат върху стените си; Те са царе на СПАМ и на конспирациите и лесно стават за смях с неадекватните си коментари.

  1. Скучният

Понякога се касае за самотна и добра душа, която не бива да бъде пренебрегвана. Неща от типа: котенца, цветя, меченца, снимки ръка за ръка или в мъжкия вариант – глупави  смешки, автомобили, голи жени.

  1. Политиканстващ

Дървен философ, който бързо може да ви омръзне. Той/тя е на ТИ по всички теми. Имайте предвид, обаче, че е толкова умен, че може да ви заблуди, защото наистина знае и се интересува от всичко.

  1. Селфиращият

Ако има наука за селфитата, то той ще е „Бог:“ на такава. В крайна сметка, тези хора са по свое му комплексари и търсят внимание. Не бързайте да ги съдите.

  1. Смешникът

Нека започнем с това, че „Смешникът не е глупав“. Не коментира сериозни теми; Не задълбава в хейт и излишни спорове; Винаги завършва с добра смешка. И все пак, да не забравяме, че клоунът винаги е тъжен.

  1. Вдъхновителят

Тези типажи харесват да нахъсват останалите. Вдъхновителят има въздействието да споделя знание и опит и това прави с истинско удоволствие. Така се чувства полезен/а.

  1. Воайорът

Категорията с най-много потребители в мрежите. Те са там всеки ден и са видели всичко. Прегледали са снимките в детайли, отбелязали са бръчките под очите ви, записали са името на хотела, в който почивате. Но, все едно не съществуват. Много от тях, дори не слагат реакции под постовете, които са прегледали. Не качват снимки на своите децата, домовете си или от пътуванията си. Те са мнителни и критични, но навярно прикриват със съмненията у самите себе си.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ