HomeИнтересноНаучете как да отслабнете с каране на колело

Научете как да отслабнете с каране на колело

Ако искате да отслабнете с колоездене, тогава трябва да карате всеки ден. Изберете ниска интензивност на пътуванията и кратко време на сесиите. В този случай до идния ден, тялото ви ще има време да се възстанови. Само в случай на чести редовни пътувания, колелото дава възможност да отслабнете.

Основни принципи на успешна тренировка по колоездене

Брой седмични тренировки, както споменахме по-горе трябва да е всеки ден, за да има видими резултати.

Брой ежедневни пътувания

Трябва да карате поне веднъж на ден. Ако се чувствате добре, може да карате колелото по два пъти дневно. Няма да ви навреди.

Продължителност на велосипедните пътувания

Продължителността на едно колоездене трябва да бъде около 90 минути. Физическата аеробна активност трябва да е непрекъсната. В противен случай няма да има практически никаква полза от аеробните упражнения. От друга страна, в случай на тренировка два пъти на ден, продължителността на сесията може да е намалена до един час.

Друго важно правило е, че не трябва да се опитвате да карате много дълго разстояние наведнъж за първи път. Започнете с 20-30 минути, в зависимост от физическото състояние, в което се намирате. Добавете около 5 минути всеки ден. Ако смятате, че подобни натоварвания са твърде тежки за вас, не бързайте да тренирате повече време.

Започнете със сесии, с продължителност един час. Повече могат да пробват само, бивши спортисти и тези, които преди това са водили активен начин на живот.

Най-доброто време за колоездене

Часовете на класа трябва да се избират индивидуално. Ако се чувствате по-добре вечер, тогава карайте колело вечер. Ако времето ви на физическа активност е сутрин, то сутрин трябва да е вашият избор. Обърнете внимание само на факта, че след обяд, през горещите дни не трябва да карате велосипед. В противен случай може да изгорите или прегреете на слънце.

Пулс по време на колоездене

Ако искате да отслабнете, сърдечната честота трябва да е приблизително 20-25 удара за 10 секунди или 120-150 удара в минута. След известно време ще може сами да разберете, колко често бие сърцето ви.

Научете се сами да наблюдавате този показател. Ако правите чести спирания, за да измерите пулса си, ще намалите ефективността на тренировката в пъти. Най-добри резултати могат да бъдат постигнати само при непрекъснати упражнения.

За да спестите време, измерването на пулса трябва да се прави не за минута, а само за 10 секунди. За да не губите минути, може да тренирате да измервате пулса у дома и тогава няма да има ненужни проблеми с това на полеви условия. Велокомпютър може да ви помогне в много аспекти.

Да приемем, че пулсът ви е по-малък от 20 удара за 10 секунди. В този случай трябва да увеличите скоростта на движение. Ако превишава определения брой пъти, това означава, че колоезденето трябва да е по-бавно и спокойно.

Изберете маршрут за колоездене

Най-доброто решение би било двупосочен маршрут. Всеки околовръстен път ще свърши работа. Имайте предвид, че с времето ще карате много по-бързо и следователно маршрутът ви ще трябва да е променен.

За да отслабнете с колело, не е нужно да избирате неравен път. Откажете се от идеята да пътувате по високи планини или да правите дълги спускания. Изберете идеално равна писта, без неравности.

Колко бързо да въртите?

За да се определи оптималната скорост на движение е необходим специален велокомпютър. За нежния пол най-добрият вариант е скорост от 15-20 километра в час. Ако не сте в добро здраве и физическо състояние, тогава се движете така, че пулсът ви да надвишава 150 удара в минута. Постепенно може да увеличите скоростта.

Не скоростта на движение на велосипед е толкова важна. Пулсът е по-важен! Ако нямате специален велосипед (велоергометър), тогава се ръководете от обикновен часовник на ръката.

Характеристики на колоезденето

За да отслабнете, трябва да натискате силно педалите. Самото каране по равен терен също ще доведе до резултати, но не толкова ефективни.

Една от характеристиките на тренировката е, че колелото не натоварва много ставите. Следователно горната продължителност на часовете е правилна, дори за човек с лоша физическа подготовка.

Не забравяйте, че трябва да превключвате предавките на колелото по такъв начин, че да може да въртите предавките не силно, а често и активно.

Резултати от колоезденето

Сега знаете, как да отслабнете с велосипед. Какви резултати може да постигнете и какво да очаквате?

Средно час колоездене може да ви е от полза, да се отървете от 450 килокалории. Безспорното предимство на такива пътувания е, че може да подобрите издръжливостта и здравето си. В резултат на това, много мускули на тялото ще влязат във форма, особено задните части и бедрата.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ