HomeИнтересноНаучете как да отворите буркан без усилие

Научете как да отворите буркан без усилие

Свекърва ми има цял пакет винтови капачки, които използва година, след година за зимнината. Наскоро разбрах за това, когато отваряйки един буркан, за мое нещастие, реших да отделя капака с отварачка.

Свекървата каза, че е невъзможно да се направи това и ме научи как да отваря буркан, така че стъкленият съд да се съхрани, а съдържанието да не се излива.

Забранени трикове – това е невъзможно или безсмислено

Не всички от тези, описани в интернет, работят в реалния живот.

Например някои може да ви съветват да търкаляте буркана напред-назад по масата, като натискате капака. След това можело да развийте без проблеми. Не става, пробвахме го.

Други съветват да увиете буркан с кърпа и да развиете капака … Каква роля играе тъканта тук, изобщо не е ясно.

Следващ трик е да обърнете буркана и да почукайте по дъното. Работи, но невинаги.

Понякога само с отварачка или нож, повдигаме капака, изпускаме малко въздух и лесно отваряме буркан с краставици, лютеничка или домати.

Сигурни сме, че и вие правите същото!

Използвам здрав разум и знам, че когато при завиването се изпусне въздух от консервата, налягането не позволява да се развие капачката. А въздухът, попаднал в кутията, улеснява процеса, като намалява налягането. Но истината е, че този метод има един недостатък – капакът вече не може да се използва, отива директно на боклука! Понякога, дори се нарушава целостта на буркана.

Свекървата категорично не харесва това състояние на нещата. Така че тя ме научи как да отварям буркани с винт, оставяйки буркана в състояние да се използва поне още няколко години по време на летните зимнини.

Метод от свекърва, как да отворите буркан – спрете да се измъчвате веднъж завинаги

Аргументите на свекърва ми са изчерпателни. Свекървата (жена от времето на соца, когато дори торбичките с мляко са били старателно измивани и изсушавани за повторна употреба), та тя е упорита в мнението си, че можете да спестите от капачки.

Тя ме научи да ги отварям, както се казва, “с голи ръце”.

  1. Първа стъпка.

Поставете буркана с детайла на масата.

  1. Стъпка втора.

Сгънете дланите си в къщичка, като кръстосате пръсти и натиснете капачката с основата на дланите си.

  1. Стъпка трета.

Натиснете леко, докато се чуе леко пукане или щракване.

Ако сте направили всичко правилно, бурканът ще се отвори лесно. Просто опитайте да завъртите капака. За моя изненада, от първия път успях. Сега отварям с радост за мен и на икономичната ми свекърва.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ