HomeИнтересноИнтересни фактиНяма да повярвате защо кучетата лаят през нощта

Няма да повярвате защо кучетата лаят през нощта

Знаете ли, защо кучето лае през нощта? Съществуват много знаци и суеверия, а от какво да се страхувате, вижте по-долу:

По право съществуват много признаци, свързани с кучетата. И така, ако вашето животно вие през нощта, това може да ви изплаши. Кучешкият вой предизвиква у човек само негативни емоции.

Няма да повярвате защо кучетата лаят през нощта

Ако кучето вие, тогава се смята, че това е или знак за предстоящата смърт на собственик или опасност от пожар в къщата.

Човек може да боледува дълго време и да умре от естествена смърт и може да излъчва неприятна миризма.

Кучето, което усеща воня, започва да проявява емоции, предупреждавайки собственика си и останалата част от семейството за опасността.

Ако кучето ви седи на каишка през цялото време, този фактор провокира непрекъснат вой. Водачи на кучета съветват да пуснете животното от веригата поне за една нощ.

Народни поличби, защо кучетата лаят през нощта

Преди години хората не са имали на разположение интернет, дори вестници. Тогава се налагало сами да уловят и анализират всичко случващо се около им и да вадят свои изводи за предстоящи събития.

Така се научили да тълкуват поведението на животните и птиците, промени във времето и пр. По този начин са се формирали куп вярвания, включително и тези защо лаят кучетата през нощта:

Ако кучето вие през нощта в двора, гледайки към врата (порта) това означава, че ви чакат новини от далеч (от приятели или роднини). Друг вариант е, че нещастие може да се случи на собственика, но извън къщата.

Когато животинката лае, приближавайки се до собственика си, тя дава знак за опасност (злополука или болест);

Ако непознато куче, следва човек и лае подире му е знак за беда, лоша поличба;

Когато куче лае ​​в навечерие на предстоящо голямо събитие (сватба, дълго пътуване, раждане на дете и пр.) е лош знак, предвещаващ проблеми във важен предстоящ етап;

Защо кучето лае през нощта?

По принцип животните не делят времето на ден и нощ. Те не виждат добре на тъмно и имат изострени сетива. Поради това те не смятат, че е необходимо да спят през нощта.

Кучето може да лае през нощта поради следните причини:

Комуникация – то търси комуникация и кани други кучета, именно по този начин. Това често се наблюдава при дворните домашни любимци;

Агресия  – когато чисто и просто преследва някого. Може би е мишка или някакво насекомо;

Безпокойство – ако затворите косматото си приятелче в стаята, то може да е разтревожено. Така че пак ще лае;

Игра – дори по-възрастните кучета обичат да играят. И по време на нея може да лае.

Някои уфолози и екстрасенси твърдят, че кучетата могат да видят същества от други светове, които ние не забелязваме. Учените, обаче не стоят зад тази тези теза и напълно отхвърлят твърдението, че вашият домашен любимец да лае на призрак …

В заключение:

Не трябва да се страхувате от кучешки лай, но определено трябва да обърнете внимание на обезпокоителните звуци на своите верни любимци. Важно е, да не се карате на кучето, ако внезапно излае. Трябва да се опитате да успокоите домашния любимец и да разберете, каква е причината за „лая“ през нощта.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ