HomeИнтересноРазберете, с какво опитните домакини почистват дървената ламперия, така че да изглежда...

Разберете, с какво опитните домакини почистват дървената ламперия, така че да изглежда като нова

Днешната статия ще е за това, как да почистите дървена ламперия така, че да изглежда като нова. Надяваме се, че ще ви хареса.

Приятно четене и не забравяйте да разберете, с какво опитните домакини почистват дървената ламперия, така че да изглежда като нова!

Разберете, с какво опитните домакини почистват дървената ламперия, така че да изглежда като нова

Ако сте израснали през 60-те или 70-те г. на миналия век, тогава дървените облицовки, заедно с оранжевия килим и уредите с цвят на авокадо, са били тенденциите в декора по онова времето.

Панелите от този период се състоят от масивни плоскости MDF, покрити с дървен фурнир, обикновено тъмнокафяви на цвят. Днес панелите се предлагат в много по-светли тонове, от изкуствено черешово дърво до състарено бяло.

Разберете, с какво опитните домакини почистват дървената ламперия , така че да изглежда като нова

Ламперията изисква минимална поддръжка, за да се поддържа в добро състояние. Това може да се направи в семейни домове с домашни любимци и деца.

Може да поддържате дървена ламперия по начин, че да изглежда най-добре, като използвате домакински продукти. Такива може да са оцет и минерално масло, вместо скъпи продукти без рецепта, които да са наблъскани с химикали. Последните, едва ли бихте желали да витаят във вашия дом.

Ежедневно почистване

Избършете дървената ламперия с микрофибърна кърпа (суха), за да отстраните праха. Ако с прахът не се отстрани цялата мръсотия, използвайте прахосмукачка с приставка на четка, за да отстраните свободната мръсотия и прах. Не забравяйте да почистите напълно пукнатините по повърхността на кожата, където се събира прах и мръсотия.

Добавете 1/2 чаша минерално масло и 1/4 чаша оцет в спрей бутилка.

Напълнете малка мерителна чашка с топла вода и я добавете към сместа в спрей бутилката. Разклатете бутилката, за да смесите разтвора.

Напръскайте сместа, върху стената и я разтрийте с чиста кърпа, като търкате особено в областта на мръсните петна с кръгови движения.

Изтъркайте стената с друга чиста, суха кърпа с кръгови движения, за да придадете блясъка на ламперията.

дървената ламперия

Как да почистите дървена ламперия с оцет и минерално масло

За дълбоко почистване и полиране, изсипете 1/2 чаша ябълков оцет и 1 чаша топла вода в бутилка със спрей. Така ще направите изключително силен почистващ разтвор.

Напръскайте, върху микрофибърна кърпа, за да премахнете упорити петна от мазнина или мръсотия по тапицерията. Почистете панелите в малки зони, като използвате този метод.

След почистване подсушете панелите с микрофибърна кърпа.

Нанесете минерално масло, върху друга чиста, суха кърпа. Прокарайте парцала върху тапицерията в малки кръгове, за да й придадете блясък.

Всичко е готово. Вече може да се насладите на чистотата и блясъкът, които озаряват вашата дървена ламперия, така че тя изглежда като нова!

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ