HomeИнтересноПолезно7 признака на негативните хора - бягай,ако си наблизо

7 признака на негативните хора – бягай,ако си наблизо

Как да разпознаем негативните хора - основните признаци

Липсата на увереност, мрачност, обреченост, недоверие и безпокойство са токсичният коктейл, който притежава негативният човек. Трудно е да си представим, че всичко това може да се побере в един човек, но е вярно и такива хора могат да бъдат в нашата среда.

Как да разпознаем негативните хора – основните признаци

1. Винаги ти казват какво да правиш

Когато хората започнат да ви казват какво трябва да правите с живота си, какво да купувате и как да се обличате, каква работа трябва да вършите, знайте, че отрицателен човек се опитва да ви манипулира.

2. Живеят с чувство за постоянна опасност

Има неврологично обяснение защо някои хора са толкова негативни. Това е свързано с част от мозъка, наречена амигдала, която е постоянно нащрек за опасност, страх и лоши новини. Развитието на амигдалата се дължи на еволюцията, която е помогнала на нашите предци да оцелеят и бързо да реагират на заплахите на света около тях. При негативните хора мозъкът използва повечето от невроните си, за да съхранява повече лоши новини и мисли в паметта. А позитивните хора, напротив, развиват способността правилно да оценяват рисковете и да противодействат на механизма на фалшивите заплахи.

3. Винаги са тревожни

Отрицателните хора страдат от тревожност. Тяхното мислене е фокусирано върху необходимостта да се чувстват сигурни и контролирани.
За да се отърват от тревожността, такива хора трябва да практикуват чувство за осъзнаване и пребиваване в настоящия момент. Има един цитат, който се вписва идеално тук: „Каквото трябва да се случи, ще се случи, без значение колко се тревожим за това.“

4. Те са песимисти

Негативните хора винаги са в песимистично настроение. Чашата им винаги е наполовина празна. Те виждат всяко нещо, всеки момент или събитие в тъмни цветове. Негативните хора рядко очакват щастлив изход или обрат на събитията. Винаги си мислят, че всичко ще се обърка.

5. Те са потайни

Страхувайки се от разкриването на твърде много информация за себе си, те живеят в страх, че по един или друг начин тяхната лична информация може да бъде използвана срещу тях. Те рядко си мислят, че това, за което говорят, може да се използва в положителна светлина.

6. Те са пристрастени към лошите новини

Трагедията е, че прекаленото фокусиране върху негативните новини променя много човек. Изследванията показват, че медийният фокус върху насилието, смъртта и трагедията допринася за развитието на депресия и тревожност, както и посттравматично стресово разстройство. Всичко това променя възгледите на негативния човек за живота.

7. Те не излизат извън зоната си на комфорт

Излизането отвъд познатия свят е анатема за тези, които са негативни по природа. Те са ужасени от възможността да се сблъскат с голям страх, дискомфорт, проблеми или неуспехи. Така те никога няма да могат да изпитат нови преживявания и са обречени да живеят в своята скучна и мрачна зона на комфорт.

Пазете се и не попадайте в черната дупка на негативизма!

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ