HomeИнтересноПолезноКак да постигнете перфектно нанесено червило?

Как да постигнете перфектно нанесено червило?

Задължително е червилото да пасне добре. След нанасяне на червилото не трябва да остават нито напукани устни, които причиняват отлепване на цвета, пребоядисана линия на устните, нито разочароващ цвят. Как става това? С тези три съвета:

1. Грижи се за устните си

Кожата на устните е особено тънка и затова се нуждае от грижи . Особено през зимата устните бързо стават напукани, образуват се пукнатини и се белят. Простото нанасяне на червило върху този фон би било контрапродуктивно, тъй като би се отлепило. Или ще остави неравномерно покритие .

По-добре е да подготвите устните си за продукта . Първата стъпка е пилинг за устни , който нежно масажирате с върховете на пръстите си. Мъртвите кожни клетки могат лесно да бъдат премахнати по този начин и устните ви ще се почувстват по-меки от всякога след това. Балсамът за грижа поддържа устните влажни и еластични и ги подготвя за следващите стъпки.

2. Използвайте молив за устни

Когато нанасяте червило, трябва да започнете от ръба. В идеалния случай трябва да вземете молив за устни в същия или подобен цвят като червилото и след това да очертаете контурите на устните си. С това можете да предотвратите кървене на червилото и да гарантирате, че контурът ще издържи цял ден. Можете също така да придадете малко повече обем на устните с молив за устни . Но бъдете внимателни: Никой не обича боядисаните устни. Не забравяйте да запазите естествената форма на устните си, когато контурирате устни . Започнете със сърцето на устните, след това започнете от средата на долната устна и сега завършете извивката отстрани. Колкото по-тъмен е цветът, толкова по-вероятно е да използвате молив за устни. Това предотвратява изтриването и стичането на цвета през целия ден.

3. За нанасяне е задължителна четка

Накрая истинската магия се случва и червилото се нанася върху зоните . Трябва да обърнете внимание на две неща: От една страна, трябва да използвате четка за устни , за да не нанасяте твърде много или твърде малко продукт върху устните си. От друга страна, трябва да работите с различни слоеве . След първия слой, най-добре е внимателно да нанесете козметична кърпичка върху устните си. Сега нанесете друг слой . В крайна сметка остава само финалът. Потупайте отново устните си с кърпичка и сега нанесете малко пудра отгоре за матово покритие . Ако искате лъскавина, тогава най-добре работите с топ лак или гланц в подобен цвят, който нанасяте след червилото .

Грижа, контур и множество слоеве, които се нанасят с четката – магията за това как да нанесете червилото е направена.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ