HomeИнтересноПолезноНяколко метода за трайно обезкосмяване

Няколко метода за трайно обезкосмяване

Разберете кои са най-ефективните

Как да се справим трайно с нежеланото окосмяване, е въпрос, който е особено актуален през горещите летни месеци. Всички искаме да имаме идеално гладка кожа, но кой е най-ефективния начин, за да я постигнем? Съществуват няколко модерни процедури, чрез които можем да се обезкосмим, но изборът трябва да бъде съобразен и с нашата кожа. Затова е препоръчително да се обърнете към дерматолог, ако решите да прибегнете до някоя по-сложна процедура. Ето кои са най-разпространените методи за премахване на нежеланото окосмяване.

Кола маска

Тя е най-широко разпространения метод за “трайно” (около две седмици) обезкосмяване. Основното й предимство е, че с всяка следваща процедура космите намаляват и стават по-тънки. Болката е единствената причина, която спира повечето хора от това да си правят редовно кола маска. Ако стиснете зъби, то с всяка следваща процедура ще привикнете към нея. Разбира се и вашия козметик би могъл да приложи определени похвати, за да намали болката по време на процедурата.

Електроепилация

Честно казано не сме сигурни дали този метод се предлага още и вероятно ще го откриете в специализирани козметични салони. Чрез специална игла преминава ток, който разрушава корена на косъма. Методът се прилага на определени области, където не е желателно да се премахват голям брой косми наведнъж, като лицето. 

Лазерна епилация

В момента един от популярните методи за обезкосмяване, е чрез лазер. Той е ефективен и след няколко процедури премахва напълно окосмяването. Лазерните вълни проникват дълбоко под кожата и унищожават структурата на косъма, като по този начин предотвратяват неговото повторно израстване. Броят на процедурите, които трябва да бъдат извършени за напълно гладко тяло са строго индивидуални. Хубаво е да знаете, че космите не изчезват завинаги, но поне в следващите няколко месеца няма да се появят. 

Фотоепилация

Принципът на действие, е сходен с този при лазерната епилация. Това е най-ефективния метод за трайно обезкосмяване, като е приложим за всички части на тялото. Фотоепилацията нагрява космения фоликул до неговото разрушаване, без да уврежда кожата около него. Това се случва след като светлината бива преобразувана в топлина, която изгаря корена на косъма  и калцира кръвоносния съд, който го подхранва. По този начин се предотвратява повторната му поява и се гарантира трайното обезкосмяване.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ