HomeИнтересноПолезноНяколко трика за бързо изтрезняване

Няколко трика за бързо изтрезняване

Десет доказани начина за по-бързо изтрезняване

В кръвта ви циркулира твърде много алкохол или може би планирате да пиете малко, но след това трябва бързо да се върнете във форма? Как бързо да изтрезнеем, да подкрепим черния дроб и да съкратим времето за изтрезняване на тялото? 

Десет доказани начина за по-бързо изтрезняване

Необходимостта да разберете как бързо да изтрезнеете може да възникне в различни ситуации. След водка, една бира или може би червено вино, нивото на алкохол в кръвта се повишава и на следващия ден се появява махмурлук. Ето десет начина, които могат да ви помогнат да се справите с този проблем по-бързо:

1.Специални капки и медикаменти

Най-ефективният метод за изтрезняване е интравенозното капково приложение, съдържащо глюкоза, електролити или витамин С, антиоксиданти. Витамин С и електролитите укрепват, а глюкозата осигурява енергията, необходима за функциониране и стимулиране на метаболизма. Този метод обаче изисква присъствието на квалифициран медицински персонал – лекар или медицинска сестра, и не гарантира, че съдържанието на алкохол в организма ще спадне значително веднага.

2.Оптимална хидратация

Процесът на отрезвяване може да бъде подпомогнат от пиене на вода, която е необходима за отстраняване на алкохола от тялото. Най-добре е да правите това, докато пиете алкохол, който има дехидратиращи свойства. По-малко количество вода в тялото може да причини по-голямо количество алкохол в кръвта, в зависимост и от телесното тегло. Правилната хидратация също ще ви помогне да избегнете тежък махмурлук, причинен от токсичното вещество алкохол.

3.Изотонични напитки

Това допълва втората точка, как бързо да изтрезнеете. По-добър начин да останете хидратирани от водата ще бъдат така наречените изотонични напитки.

4.Силно кафе

Когато сте под въздействието на алкохол, често се сервира силно кафе, за да се изтрезнее по-бързо.

5.Погрижете се за правилното ниво на захар

Най-добрият отговор на въпроса как да изтрезнеете бързо е да накарате черния си дроб да работи по-бързо. Черният дроб може да не се справи с правилния синтез на захари след пиене на алкохол, така че приемането на глюкоза ще ви помогне да се детоксикирате по-бързо и също така ще подобри вашето благосъстояние.

6.Силажна вода

За по-бързо изтрезняване много хора препоръчват сока от кисело зеле или кисели краставици.

7.Топла храна

Топла и мазна храна може да помогне за възстановяването, докато алкохолът и приемът на храна забавят процеса на усвояване и допълнително натоварват черния дроб. Дори ако усетите прилив на енергия след хранене, това не означава, че нивото на алкохола ви е по-ниско.

8.Студен душ

В известен смисъл студеният душ предпазва от главозамайващото въздействие на алкохола.

9.Доматен сок

Друг естествен начин за бързо изтрезняване, за ускоряване на отделянето на алкохол от организма е изцеждането на сок от домати или други зеленчуци

10.Последният вариант – Повръщане

Много хора вярват, че процесът на отрезвяване може да се насърчи чрез повръщане. Това има смисъл само ако целият алкохол все още не е усвоен – предотвратява по-нататъшното му усвояване. Той обаче няма ефект върху алкохола, който вече циркулира във вените, и може допълнително да отслаби тялото. Повръщането облекчава черния дроб от работа и съкращава времето за възстановяване.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ