HomeИнтересноПолезноПравила за красив грим

Правила за красив грим

Разберете кои са основните правила за нанасяне на грим, за да бъдете излъчването ви наистина безупречно.

За повечето жени гримът е ежедневен процес. Продуктите за красота подчертават вашата женственост, привличат погледи и оформят цялостно визията ви. Разберете кои са основните правила за нанасяне на грим, за да бъдете излъчването ви наистина безупречно.

Правила за нанасяне на фон дьо тен

Не забравяйте да почистите лицето си, преди да нанесете фон дьо тен.
Когато нанасяте фон дьо тен, изгладете краищата, така че да не се виждат граници. Прелейте към шията. Не нанасяйте прекалено плътен слой.

Основата за грим е страхотна, но не забравяйте и своя крем. Ще помогне да се избегне повишена активност на мастните жлези, което означава, че ще удължи трайността на грима.

Пудра и руж

Следващата стъпка обикновено е руж и пудра. Старайте се да не наслоявате пудрата и да не прекалите с червените скули, за да не изглеждате като клоун. Цветът на пудрата трябва да бъде избран в зависимост от тена на кожата. Може да я нансете дори само върху зоните с мазен блясък. Оставете лицето да бъде леко росно и сияещо. Не порпусакйте и хайлайтъра, който създава нежен блясък върху изпъкналите зони на лицето.
Завършете с фиксиращ спрей за грим, за да запазите резултата през целия ден.

Очен грим

Целта на сенките е да подчертаят цвета на очите, а не да се слеят с него. Нанасяйте очната линия върху цялата дължина на горния клепач, в противен случай очите ще изглеждат по-малки и гримът ще изглежда незавършен. По-тъмните нюанси сенки се нанасят във външния ъгъл на окото, а по-светлите във вътрешния. Прелейте с помощта на четка за грим. За красиви мигли подчертайте извивката им с помощта на спирала. Движете четката от корените към върховете със зигзагообразни движения. Ако случайно се изцапате, изчакайте да изсъхне и тогава внимателно изтрийте с хартиена салфетка.

Никога не нанасяйте коректор в полукръг под очите – това само ще подчертае тъмните кръгове и торбичките. Правилната стратегия би била да се приложи във форма на триъгълник.

Ярки устни

Ярките устни, привличащи погледа, могат да бъдат създадени и с нюд цвят. Очертайте контурите с молив, следвайки естествената им форма и добавете червило. През деня носете светли цветове червило – тъмното червило ще изглежда вулгарно и неуместно.

Инструментите за грим

Висококачествените четки са гаранция за добър резултат. Купете си комплект, с който да нанасяте всичките си продукти за грим. Тези помощници ще ви превърнат в истински професионалисти. Почиствайте ги редовно, за да не предизвикате развитието на инфекции върху кожата.

Не забравяйте да избирате продуктите за грим според вашия тип кожа и да ги съхранявате далеч от слънчева светлина.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ