HomeИнтересноПолезноРазберете кой вид интуиция имате лично вие и как да я използвате

Разберете кой вид интуиция имате лично вие и как да я използвате

Интуицията е усет, фино разбиране, проникване в самата същност на нещо. Всеки човек има интуиция, но, за съжаление, не сме научени да развиваме инстинктите си.
В резултат на това възникват съмнения, понякога напълно изтощителни. Тук би била полезна интуицията, когато възникнат неочаквани пречки.

Интуиция и пречки – каква е връзката

Пречките възникват в два случая – или това наистина не е това, от което се нуждаете и животът по всякакъв начин показва, че е по-добре да не ходите там, или помагат да се разширят границите на способностите и възможностите на човека.
Все пак е важно да определите коя от двете опции да изберете. Тук трябва да разберете, че вашият живот е точно вашият път и трябва само да слушате (усещате) сърцето си, т.к. всеки съвет е просто субективен поглед отвън, който много често няма нищо общо с вас.

Личното подсъзнание, което съхранява цялата информация, изместена от съзнанието, включително интуитивното познание, винаги е готово за сътрудничество. Но най-трудното е да разпознаем точно вътрешната реакция, инстинкта, т.к умът го заглушава с готови рецепти, страхове, съмнения, вероятни перспективи, банални плюсове и минуси.

Как да вземата решения използвайки интуицията си

И ако вече сте претеглили плюсовете и минусите – във всяка колона има много плюсове и минуси, а сърцето и умът все още не са съгласни, струва си да използвате всякакви нелогични методи, за да разберете гласа на интуицията.
Имайте предвид, че това не е гадаене, за да покажете истинското ви отношение. Трябва да се фокусираме само върху усещанията в собственото си тяло.
Например, да вземем ситуация със смяна на работата – нова оферта е примамлива, но изпълнена с подводни течения. Как да не сбъркаш?

Представете си, че сте избрали един от вариантите и започнете да рисувате това, което Бог ви насочва. Не мислете за сюжета, за цветовете, просто започнете отнякъде.
Очертанията ще ви дадат много ясна представа, дори не е нужно да я дешифрирате.
– можете да познаете, например, ако станете сутрин и пуснете радиото, чуете музиката, тогава ще приема предложението. Освен това, ако чуете музика и разберете, че ужасно съжалявате, тогава определено не е нужно да ходите.
Тук е важно да се почувствате точно в момента на дефиницията.

Слушайте вътрешния си глас – той ще ви помогне

Най-важното е да следите усещането. Ако се чувствате разочаровани, тогава не трябва да правите това, което сте планирали, дори и картата да го казва, а ако изпитвате радост, значи това е точно това, което сте искали вътре. В този случай моментът на внезапност изключва ума за момент, позволявайки ви да проследите чувствата.
Затворете очи и си представете и двете опции като на кантар. Тежестта може да означава или тежка и неприятна, или тежка и значима, решавате сами.
– можете временно да решите: “Ще отида на тази работа!” и наблюдавайте какво ще срещнете по пътя, например плакати, постери, заглавия във вестници, новини по телевизията, реклами, фрази, каквото и да е. Можете да го запишете и след това да го превърнете в модел, но обикновено е ясно на какво иска да обърне внимание вашият вътрешен свят.

Този метод помага – като сгъна ръцете си на гръдната кост, по начина, по който обикновено изразяват духовна радост или тежест, си кажете: „Приемам това предложение“ и някак си веднага се чувстваш по-добре, независимо дали това решение те кара да се чувстваш добре или не .

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ