HomeИнтересноПолезноС какво да заместим захарта в кафето

С какво да заместим захарта в кафето

Лесни заместители , които няма да развалят вкуса на кафето

Кафето е неизменна част от живота ни. С нея започва и свършва деня ни. Консумирането на кафе крие своите предимства и недостатъци. Всеки го приготвя според личните си предпочитания и вкусове. Освен, че кафето трябва да ни носи наслада и да изпитваме удовлетворение докато го пием, то трябва да бъде и полезно.

Най-често го подслаждаме със захар, с която е добре да бъдем внимателни. Някои хора я заместват със стевия или мед, но нека ви предложим още няколко здравословни заместители, които успешно бихте могли да използвате без да си разваляте вкуса от любимото кафе.

Бадемово мляко

Бадемовото мляко набира все по-широка популярност. То е любима напитка на веганите и е известно със своите здравословни качества. Има богато съдържание на калций и почти никакви калории. На пазара ще откриете богато разнообразие от вкусове бадемово мляко – с ванилия, шоколад, мед, кокос и редица други. Добавете малко към кафето и неминуемо ще подобрите вкуса му.

Фурми

Звучи ексцентрично, но веднъж, ако опитате, то със сигурност няма да останете безразлични към тази комбинация. Препоръчваме да използвате качествени фурми, за които сте сигурни, че няма подсладители в тях. Вземете няколко фурми и ги смелете в блендер до получаване на хомогенна смес. След което добавете желаното количество в кафето.

Масло

Кафе с масло звучи като комбинация, в която липсва кроасанът. Но да оставим хуморът на страна и да погледнем по-сериозно над нещата. Редица диетолози препоръчват да опитате тази нетипична комбинация, която не само, че ще замести успешно захарта, но и ще ускори метаболизма ви.

Кокосова сметана

За разлика от кокосовото мляко, сметаната ще ви предложи по-плътна консистенция и по-добър вкус. Препоръчваме да обърнете внимание на етикета, когато избирате кокосова сметана и да изберете такава без добавени захари. Може да я добавите не само към кафето, но и към различни видове ястия и десерти.

Черен шоколад

Комбинацията от кафе и шоколад е любима на много хора. Тя представлява истинска енергийна бомба, която гарантирано ще подобри настроението ви. Изберете тъмен шоколад с високо съдържание на какао. То е богато на антиоксиданти, от които тялото ви има нужда. Добавете едно парченце от него в кафето и се насладете на вкуса!

Кленов сироп

Кленовият сироп е малко познат у нас, но това не пречи да се възползвате от отличните му вкусови и здравословни качества. Той е естествен подсладител подобно на меда. Добавете към кафето една лъжичка и ви гарантираме, че ще преоткриете неговия вкус.

Ванилия и канела

Ванилията и канелата са чудесна алтернатива на захарта. Няколко капки ванилов екстракт ще придадат елегантен вкус на кафето и ще притъпят неговата горчивина, а канелата ще направи вкуса му по-интересен и загадъчен.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ