HomeИнтересноПолезноСън за хубост! Колко трябва да спиш, за да си красива и...

Сън за хубост! Колко трябва да спиш, за да си красива и без грим

Това е вашият вътрешен извор на младост и красота.

Връзката между съня и красотата

Сънят е важен за здравето на ума, тялото и душата. Това е вашият вътрешен извор на младост и красота. Здравословният сън ни помага да се освободим от умората и стреса, прави ни да изглеждаме по-добре и по-привлекателни. Правилният режим на сън и някои навици могат дори да забавят процеса на стареене, да ви спасят от акне, фини бръчки, болки в тялото и дори наддаване на тегло.

Защо сънят е важен?

Пълноценната нощна почивка означава липса на стрес и негативни емоции. Липсата на сън нарушава цялостния ритъм на тялото. Резултатът е повече консумация на храна, хормонален дисбаланс, който води до възпаление и влошен външен вид.
По време на сън тялото ви премахва мъртвите телесни клетки чрез кръвта и лимфата и с тях улавя други токсини, които могат да се натрупват в кожа. Ако цикълът ви на сън не е перфектен, това може да доведе до дисбаланс на кожата, дехидратация, зачервяване, бръчки и дори акне. Но не става въпрос само за количеството сън, което получавате всяка вечер. Това се отнася и за качеството.

Колко часа сън трябва да спим, за да изглеждаме добре?

Учени от САЩ провеждат експеримент сред студенти. В продължение на два дни половината от тях имали достаттъчно време, за да се наспят добре, а останалите имали само 4 часа сън на денонощие. След експеримента студентите били снимани, а снимките оценени. Снимките на хората, които са получили достатъчно сън, били високо оценени. Това само утвърждава идеята за пълноценен сън от 7-9 часа на денонощие.

Какво ще постигнете, ако спите достатъчно?

Не пренебрегвайте съня в полза на други дейности, колкото и важни да изглеждат те. Предимствата са много!

По-малко бръчки. През нощта се произвежда колаген, който подобрява еластичността на кожата.

Сияещ тен. Сънят не само произвежда колаген, но и увеличава притока на кръв към кожата. Здравословният руж върху скулите е резултат от този процес.

Блестящ поглед. Шансовете да се събудите с подпухналост и тъмни кръгове под очите са по-малки, колкото по-дълго прекарвате в леглото през нощта. Ако имате пълноценна почивка, тогава излишната течност ще има време да „напусне“ тялото и кръвоснабдяването на кожата ще бъде достатъчно.

Максимална ефективност на козметиката. Всеки нощен крем или маска действа по-ефективно, ако е върху лицето дълго време. През нощта кожата ви не трябва да се бори с околната среда и да се защитава от ултравиолетова светлина, тя е заета само с възстановяване.

Вземете душ, проветрете стаята и се отпуснете в прегръдките на завивките. На сутринта ще се събудите свежи, красиви и пълни с енергия.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ