HomeИнтересноПолезноВинаги си спомняйте за тези 10 неща, когато ви е трудно

Винаги си спомняйте за тези 10 неща, когато ви е трудно

Когато изпаднете в затруднение и тъмните мисли не напускат главата ви , не се предавайте!

Животът е труден, за да ни покаже колко красив е всъщност. Не бива да се подавате на лошите чувства и негативните емоции. Никога не забравяйте, че след дъжд изгрява слънце и просто има дни, които не са нашите. В такива моменти е хубаво да си припомняме, че трябва да бъдем благодарни за това, което имаме и да не съжаляваме за това, което сме направили или това, което е могло да бъде. Не живейте в миналото и не допускайте живота ви да премине в очакване на петък или лятото, за да избягате от проблемите. Живейте днес и се старайте да бъдете по-добри не само с околните, но и със себе си.

Склонни сме да придаваме важност на неща, които всъщност не са от голямо значение. Правим от мухата слон и забравяме да бъдем щастливи. Когато изпаднете в затруднение и тъмните мисли не напускат главата ви , не се предавайте!

Припомнете си тези 10 неща и продължете напред!

  1. Напълно е нормално не всеки ден да се чувстваме щастливи и емоционално заредени. Има и лоши дни.
  2. Понякога е добре да избягаш от хората и да останеш сам със себе си, за да си направиш нужната равносметка и изводи! Винаги е по-добре да споделиш с верен приятел и да се освободиш от товара, който ти тежи.
  1. Не забравяйте, че някой си мечтае за това, което имате и трябва да бъдете благодарни за него. Всеки ден си го припомняйте и не изпадайте в ситуации на самосъжаление и гняв. 
  1. Почувствате ли се емоционално изтощени – вземете си един ден за себе си. Всъщност е хубаво да имате някакво време за себе си всеки ден. Отидете на масаж; гледайте филм; четете книга или се излежавайте. Каквото душа иска!
  1. Обичайте се повече и не се подценявайте! Всеки човек носи нещо специално, с което допринася за света и околните. Не позволявайте да изпадате в самосъжаление и тежки обвинения, които няма да променят нещата към по-добро. Хубаво е човек да осъзнава грешките си, но не и да бъде прекалено суров към себе си.
  1. Не позволявайте на околните да ви внушат какви сте. Приемайте градивната критика, но знайте, че има хора, които просто искат да ви наранят, защото се чувстват по-слаби спрямо вас.

7. Приемете, че болката е част от живота ни и тя ни прави да бъдем по-силни. Не се        страхувайте от нея и не правете всичко възможно, за да я избегнете, защото тя ще      се върне по-силна. Болката ни помага да научим уроците на живота и ще бъдем по-      силни пред следващото изпитание.

  1. Не злоупотребявайте с алкохол, храна или лекарства! Те са временни решения с възможни тежки последици!
  1. Намерете своя начин да се освободите от негативната енергия. Било то чрез спорт, танци, рисуване, писане или нещо друго! 
  1. Плачете! Плачете, ако това ви помага да намалите стреса и не се сдържайте. Така ще освободите емоциите си и с всеки следващ ден ще плачете по-малко и постепенно ще стъпите на краката си!
Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ