HomeИнтересноПолезноВъзстановете връзката си в 5 стъпки

Възстановете връзката си в 5 стъпки

Всички ние сме различни сами по себе си, както и нашите навици са различни, но има някой неща, които много често са една и съща основа за отдалечаването на двойките. И може дори да не забележиш колко бързо и плавно се случва това!

Представяме ти 5 малки неща, които те отдалечават от партньора ти.

1. Намали критиката над половинката си

Златният стандарт за комуникацията във връзката е 80% позитивно отношение и 20% негативно отношение, или по точно критиката като: „изхвърли боклука“, „смени ризата си“, „какви са тези неща, за които си дал толкова много пари“ и т.н. В някой случай обаче се получава така, че балансът се пропуква и единият партньор постоянно започва да критикува другия и дори понякога много унижава половинката си, а това със сигурност няма да доведе до нещо добро за в бъдеще. Такъв тип поведение несъмнено винаги ще има лош ефект над отношенията и съвместния ви живот.

 2.Трябва да обърнеш внимание на разликата в способността за спорене

Ако единият знае как правилно да предаде позицията си, а другият не знае, то първият има голямо предимство, а вторият винаги ще губи в споровете. На кого ще му хареса това?! Все пак никой не обича да е вечно губещ.

3. Липса на съпричастност

Когато се случва нещо лошо с единия от вас, а другият не може да го подкрепи в този момент се стига до там, че и двамата във връзката не са щастливи. Ако тази ситуация се получава доста начесто, може да се случи да усетиш нужда да потърсиш утеха при някой друг. И тогава вече има много сериозен проблем във връзката.

 4. Игнориране на споделянията (по-точно – на оплакванията)

Ако в някой момент от връзката ви изобщо не си удовлетворен, а човекът до теб пак и пак не ти обръща внимание, тогава вашата комуникация се нарушава изцяло – гарантирано, като много често се отнася до секс или емоционалната ви интимност.

 5. Технофилия

Това е – ангажимент към технологията (телефон, компютър и т.н.) Поради тази причина доста често единият слуша другия наполовина и отговаря по инерция, докато вниманието му е в телефона, без да слуша всичко, което му се говори. Да си кажем честно това е доста неприятно. Затова трябва да въведете правилото: когато разговаряте на сериозни теми да сте единствено двамата и телефоните ви да не са в близост до вас, за предпочитане – най-добре дори да са в друга стая.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ