HomeИнтересноБългарияЩе познаете ли кой е най-дългият град в България

Ще познаете ли кой е най-дългият град в България

Знаете ли, че най-дългата улица в България е в град Пловдив и достига дължина 1750 метра. До тук добре, но замисляли ли сте се кой град е най-дългият в страната ни?

И тук веднага отговаряме. Най-дългият град, както и да го погледнеш трябва да се базира и на други аргументи като територия, площ, население, дори. Разбира се, няма как в едно малко градче да се помести милионно население и обраното на огромна площ доживеят няколко хиляди. Логично е, ще се съгласите?

И така, кой е най-дългият град в България?

София, Бургас, Смолян или Габрово – на кой град залагате вие? Ако изключим от списъка столицата, която по всички параграфи ще е най-най, във всяко отношение, то за Бургас, съвсем няма да има съмнения. И така остава въпросът, кой от другите два града – Габрово и Смолян ще се окаже най-дълъг.

Кой е най-дългият град в България

Родопското градче по данни от уикипедия достига 24-25 км, но габровците си държат на тезата, че градът им е 25 км. И така за Смолян габровците ще кажат, че няма и 10 км.

Отново Уикипедия казва, че  Смолян е „може би най-дългият град в България – близо 24 – 25 км“.

И така, сами виждате , че двата града си противоречат.

В заключение:

Двата града Смолян и Габрово може да спорят, но реално в нито един от тях няма място за сравнение, т. к. са далеч по-кратки на територия от столицата. София е с многомилионно население, разпростряно, на голяма площ и заемащо най-голяма територия за това. Е, тогава предполага се знае, кой печели класацията.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ