HomeИнтересноИнтересни фактиТоп 10 на най-опасните квартали в света

Топ 10 на най-опасните квартали в света

Във всеки град има места, които не се препоръчват или трябва да се избягват. Всяка градска агломерация всъщност има гранични зони, от които е по-добре да стоите настрана.

Има толкова много проблеми, които засягат столичните гета: наркотици, религиозни конфликти и битки между банди, състезаващи се за територия. Това са само конкретни примери.

На тези места правилният изход е оскърбление, а насилието и бедността властват. Ако искате да знаете за тези ужасяващи места, всичко, което трябва да направите, е да прочетете нашият списък с най-опасните квартали в света.

Списък с топ 10 на най-опасните квартали в света:

1.Av. Хуан Р. Ескудеро / Ехидо лас Позас, Ренасименто – Мексико

На по-малко от 20 минути от Акапулко, някогашен очарователен крайбрежен град, участвал в много холивудски филми. Лесно ще го намерите Ciudad Renacimiento, едно от най-насилствените места в цялото Мексико. По пътища като Av. Хуан Р. Ескудеро и Ехидо лас Позас, убийството е масово. Тук властват бандите, а прословутите войни на мексиканските картели са на дневен ред.

2.Камагазаки, Осака – Япония

Стигате до там движейки се на изток, в Япония.

Камагазаки е жилищен район на Осака, зает от различни бедняшки квартали и скитници.

Бездомността и дребната престъпност са характерни за района, което го прави опасен и негоден за живеене.

3.Дора, Багдад в Ирак

Окръг Дора дълго време е бил кошер на радикални прояви. На това място сцената на терора никога не достатъчна. Битките и сблъсъците между последователи на различни религии са чести. Имайте предвид, че през 2010 г. кварталът претърпява опустошителна атака, която причинява смъртта на повече от 50 души.

Дора е квартал, който трябва да се избягва, въпреки че е част от откъснат от война щат.

4.Петаре, Каракас – Венецуела

Каракас е смъртен метрополис. Организираната престъпност и многобройните банди, борещи се помежду си, създават висок процент на убийства, въоръжени грабежи, отвличания и убийства. Известно е, че квартал Петаре е един от най-насилствените и корумпирани райони в целия град. Ако сте в района и искате да си купите оръжие, не се обезсърчавайте. В Петаре е по-лесно да се намери оръжие, отколкото парче хляб.

5.Изтапалапа, Мексико Сити – Мексико

Известно е, че Мексико Сити е опасен град, особено за жените. Изнасилването и домашното насилие всъщност са основните причини за смъртността. На това място никой не се спасява, дори полицаите често са замесени в престъпления.

В частност, квартал Il Iztapalapa има едни от най-лошите нива на престъпност в града. Той носи слава на място, където ежегодно средно се извършват близо 200 изнасилвания и 5000 случая на домашно насилие. В района се регистрира убийство на всеки два дни и масов трафик на наркотици.

6.N Monroe St / W Lanvale St, Балтимор – САЩ

С ниво на насилствена престъпност 19 пъти по-високо от средното за страната, кварталът Monroe St / W Lanvale St Baltimore е най-опасният в Съединените щати. Град Балтимор е на мисия да съживи тази най-закъсала част от града, която също е опасна поради рушащото се състояние на много сгради. Преди няколко години жител е бил убит, когато къщата му се срутила, докато седял в колата си, паркирана отсреща.

7.Испански град – Ямайка

Статистически, Спаниш Таун е най-насилственото място в цяла Ямайка. В него има повече от 150 убийства, които се записват всяка година в тази историческа общност.

Повечето от убийствата се дължат на войни между враждуващи банди и бедността на района.

Престъпността често е единственият начин, по който младите хора си изкарват прехраната. Незаконните оръжия са широко разпространени в общността, включително сред деца под 11-годишна възраст.

8.Сиудад Боливар, Богота – Колумбия

Град Боливар е пренаселен квартал в покрайнините на Богота, обитаван предимно от имигранти. Повечето къщи са незаконни и за местните е трудно да си намерят платена работа. Обитателите на бедните квартали често са наемани в банди, които говорят на езика на терора и насилието. Повече от 360 убийства всяка година се извършват по улиците на Сиудад Боливар.

9.Ла Перла, Сан Хуан – Пуерто Рико

Бедняшкият квартал на Ла Перла се състои от гъста плетеница от къщи, предимно незаконни. Районът е известен с преобладаващата престъпност, описван като пазар за наркотици и индустрия за наркотици.

Дори пуерториканската полиция казва, че около половината от убийствата в страната са резултат от войни, които се провеждат в Ла Перла, свързани с контрола на наркокартела.

10.Nyanga, Кейптаун – Южна Африка

Община Nyanga е едно от най-опасните места в Южна Африка. Степента на престъпност в този южноафрикански квартал е страховита. През първите месеци на тази година престъпниците в района са обвинени в 233 убийства, 1046 тежки нападения и близо 2000 престъпления, свързани с наркотици. Освен това, почти всички категории тежки престъпления се увеличават. Високото ниво на престъпност се дължи на фактори като злоупотребата с алкохол и високата степен на деградация. Приблизително ниво на безработица в Nyanga е 70 процента. ХИВ и СПИН са друг основен проблем в района.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ