HomeИнтересноБългарияТоп 5 планински селища в България, които ще ви омагьосат със своята...

Топ 5 планински селища в България, които ще ви омагьосат със своята красота

Нека направим, заедно разходка назад във времето до автентичните български села… Нека си представим, че е краят на 19 век и вие се разхождате из България. Представете си, че въздухът мирише на тежки лози, пресен сняг или лек пролетен дъжд… Представете си това 10 пъти.

Сега ще ви заведа на 10 прекрасни места, из 10 красиви малки улички. Това е част от България – 10 от най-автентичните и най-романтични места в България. А те са в класацията ни с:

Топ 5 планински селища в България

Родопи планина

Село Лещен – автентичната архитектура в Родопите

Лещен е красиво място, малко китно селце в красивите Родопи планина.

Село Лещен се намира на около 7 км от село Огняново и на 14 км от град Гоце Делчев. То е едно от малкото села в района, където е запазена традиционната архитектура – ​​красиви дървени къщи, покрити с каменни плочи. И красивите калдъръмени улички наоколо. И въпреки, че сега мястото е популярно туристическо място, то все пак си остава очарователно и тихо. В Лещен има много места за нощувка и хранене и можете да си изкарате приятна почивка, ако желаете.

Ковачевица

Друго впечатляващо село в района е Ковачевица. Единственият път до там минава, през Лещен.

Село Ковачевица е някак си пусто, изоставено, а жителите му са отишли ​​в големите градове и са напуснали своите прекрасни, богати каменни къщи. Самотните каменни улици навяват тъжни мисли в главата. И, в същото време тишината, спокойствието и безкрайната красота, която би накарала всеки да се връща там.

Стара планина

Град Габрово – Етъра

Работилниците ще са затворени в късния следобед на месец юни. Занаятчиите са се прибрали при семействата си. Обикновено шумната улица вече е тиха и спокойна, някак безвременна. Архитектурно-етнографски комплекс „Етър” е музей на занаятите на открито край Габрово, България отваря врати всеки ден, рано сутрин, за да посрещне новите си гости и туристи на местността.

Град Котел

Това е град, пълен с история. Той е средище на българския дух и българската просвета през 19 век.

Село Жеравна

Жеравна е сред любимите села на българите. Красиво е през всеки сезон и ако няма специално събитие, селото всъщност е много спокойно. Често подобна разходка, ще задоволи сетивата на всеки и ще създаде уникалната атмосфера, която зарежда с положителни емоции.

Странджа планина

Село Бръшлян

Навсякъде в България можем да видим красиви стари улици с прекрасни стари къщи. Става дума за село Бръшлян. Това е едно от най-романтичните места в страната.

Край Черно море

Несебър

Няма как да подминем морските градове, макар, че статията ни ясно казва топ 5 планински селища в България, които ще ви омагьосат със своята красота.

И така, Несебър е малък град, разположен на полуостров, през лятото е претъпкан с туристи и е почти невъзможно да останете сами по улиците. Но през деня повечето хора правят слънчеви бани на плажа.

Несебър е невероятно място за посещение и дори разходката по празните стари улици носи приятна емоция.

В заключение:

България е красиво място, за мен тя е родина. Надявам се да откриете поне частица от красотата, която аз откривам, която ме кара да се лутам все повече из българските пътища, въпреки че невинаги е лесно. Харесвам малките градове и села, обичам да срещам хора, които не са болни от материални ценности, хора, които познават спокойния живот, дори понякога да е малко самотен. Опознайте и вие своята родина и й се радвайте с всички сетива.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ