HomeИнтересноБългарияВ кой град се намира квартал Чародейка

В кой град се намира квартал Чародейка

Пристигайки в град Русе, винаги ще искате да видите всичко най-интересно. Така е с всеки нов град или такъв, който посещават с туристическа насока. Дори ако сте тръгнали на кратко пътуване.

И, за да имате време да видите важни забележителности, по-добре е да потърсите маршрути и информация от по-рано.

В зависимост от избрания маршрут и необходимото време може да планирате кои забележителности и как точно да посетите, колко време имате да се разходите и т.н.

Видове турнета из Русе

Опознайте град Русе от най-интересната страна, разгледайте забележителностите и посетете храмове. Всичко това може да се направи, дори и при ограничено време, ако подходите професионално. И е по-добре да поверите всички най-атрактивни маршрути.

И за да изберете най-подходящия за вас, трябва да разберете, какви видове може да бъде той. На първо място, класификацията отчита съдържанието. Екскурзии 2022. Въз основа на това екскурзиите могат да бъдат с обзорен план или с определена тема. Последните могат да бъдат насочени към изучаване на общи исторически факти, да имат военно-историческа, революционно-историческа, архитектурна, литературна, изкуствоведска, индустриална или природонаучна насоченост.

Видове екскурзии

Въз основа на съвременната класификация екскурзиите могат да бъдат разделени на видове: по съдържание, по състав и брой туристи, по място на провеждане, по метод на движение, по продължителност, по форма на провеждане. И така, нека ви запознаем с малко информация, за която, едва ли сте се сетили до сега:

В кой град се намира квартал Чародейка

В един от благоустроените квартали на град Русе, се намира жк Чародейка. Той е разположен на юг (Търговски комплекс) е един. Намира се точно на изхода на града; до него минава автобус 30 и тролейбусни линии  21, 9 и 29 от градския транспорт. Тук, тролеите свързват квартала, както с центъра на града, така и с Пантеона, така и с Гара Разпределителна (тролей 21), кв. Здравец и Болницата (тролей 29), до МГ „Баба Тонка“, Захарния завод и завод „Бор“ (тролей 9). А автобусът 30 свързва квартала с Кооперативния пазар и Русенския университет, пазар „Олимп“ и с крайната спирка „Хотел Рига“.

Квартал Чародейка

Тази част от жк „Чародейка“ е добре благоустроена. В нея се намират 2 аптеки (по една от всяка страна на улицата), има пощ за плащане на битови данъци, барче, баничарница, хипермаркет „Пацони“, закрит пазар, 2 павилиона, ОУ „Никола Обретенов“, начални спирки на тролеите 21, 9, 29 и 1-2 банкомата.

И така, ако вече сте се настанили в квартал Чародейка ще знаете откъде и как да се придвижите до останалите атракции на град Русе.

Приятна екскурзия и престой!

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ