Вечерен виц: Успешно интервю за главен готвач – това трябва да знаете

Интервю за работа.
Позиция: Главен готвач в ресторант:
– Представете си, че в понеделник специалитетът на заведението е пържоли. Но по чиниите на клиентите останат недоядени парчета месо. Какво ще направите?
– Ще ги смеля на кайма. И от тях – във вторник ще приготвя шницели.
– Добре, но да допуснем, че и от шницелите останат недоядени части. Тогава?
– От тях – в сряда ще направя кюфтета!
– Окей, но може пък от кюфтетата да останат малки парчета. Какво правим?
– В четвъртък – специалитетът ще е супа топчета.
– Много добре! Но кой знае? Може и от топчетата да останат малки недоядени парченца! Вие сте на ход!
– В петък ще ги използвам за мусака!
– Находчив сте, не мога да Ви го отрека. Обаче, в петък – всички месни остатъци ще бъдат вече изядени! Как ще спасите положението в събота?
– С картофите, останали от мусаката ще спретна постна яхния. И ще обявя, че събота е ден за вегани.
– Супер! Но веганите ще изядат картофите. И от яхнията ще остане само водица. Я да Ви видя сега!
– В неделя ще предложа на клиентите нова марка вино. И ще го разреждам с водата от яхнията!
– Браво! Вие сте нашия човек! Назначен сте!

Scroll to Top