HomeИнтересноИнтересни фактиЗнаете ли къде се е намирал древният континент Лемурия

Знаете ли къде се е намирал древният континент Лемурия

Всички сме чували за изчезналата Атлантида. Знаете ли, че също така има легенда, която разказва за древния континент Лемурия. Тази легенда, често се свързва с историята на Кумари Кандам…

Как се появил в тамилската традиция, чрез фолклора и писанията и какво не знаем за изгубения континент Кумари. Вижте сега:

Митът за Лемурия

Съществува стара, устойчива тамилска традиция за земя, съществувала на юг от Индия. Тя е наречена Кумари кандам (континент). Това вярване е свързано с мита за изгубена земя на име Лемурия, плод на западното въображение. Сметките за изгубения континент са различни, но общата теория сочи, че голяма площ е потънала под океана в резултат на геоложки катаклизми. Това е и теория, която геолозите днес не приемат.

Знаете ли къде се е намирал древният континент Лемурия

Последната ледникова епоха е оказала силно влияние, върху праисторията на човечеството. И така, в праисторическите изследвания на крайбрежните райони е изключително важно да се разберат последствията от промените в морското ниво. Преди, около 14 500 години морското равнище е било по-ниско със 100 метра. С последвалото глобално затопляне и топенето на големи масиви лед, нивото започнало да се покачва на етапи.

С повишаването на морското равнище ниско разположените земи в крайбрежния район и откритите континентални шелфове били наводнени. Това явление е породило историите и легендите за потопите, проникнали в африканския, индианския и австралийския аборигенски фолклор и гръцките, римските и еврейските легенди, както и в индийските пурани, които се отнасят до пралаите. Крайбрежните райони на юг от Индия, които са били потопени в древни времена. Това очевидно породило тамилския мит за изгубения континент Кумари. Предполага се, че митовете за изгубените континенти Атлантида и Лемурия са се зародили в западния свят.

Къде се е намирал древният континент Лемурия

Лемурия е името на митичен континент, за който се твърди, че е бил в Индийския и Тихия океан. Изгубеният континент получава името си от приматния лемур, принадлежащ към групата просимиани. Сега лемурите обитават остров Мадагаскар, околните по-малки острови и остров Коморски острови.

Откъде произхожда името Лемурия

Терминът лемур идва от латинската дума lemures, което означава духове на нощта. Предполага се, че тези духове са били нощни и затова имали големи отразяващи очи. Разпространението им някога се е простирало от Пакистан до Малая.

През 19 век учените често постулират наличието на потопени земни маси, за да обяснят сегашното разпространение на видовете. Тъй като Лемурия получава известно приемане в научната общност, тя започва да се появява в трудовете на учени като Ернст Хайнрих Хекел (1834-1919), немски биолог, който популяризира работата на Чарлз Дарвин в Германия. Хекел предполага, че е имало сухопътен мост, който остава над водата достатъчно дълго, за да улесни миграцията на прозимите от Африка в Индия и Малайския полуостров.

За да обяснят разпространението на видовете в Азия и Америка, някои други учени предположили, че Лемурия се е простирала в части от Тихия океан. По-късно напредналите изследвания и геоложки открития изяснили факта, че континентите не са се потопили или изчезнали, нито, че Лемурия някога е съществувала.

В заключение:

Така, след като научната общност приела теорията за тектониката на плочите и дрейфа на континентите, теорията за Лемурия се заличила от практическото разглеждане,.

Това е историята за Кумари Кандам и легендата за Лемурия!

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ