HomeИнтересноИнтересни фактиЗнаете ли кои са седемте кралства в Игра на Тронове

Знаете ли кои са седемте кралства в Игра на Тронове

Вестерос в „House of the Dragon“ и „Game of Thrones“ е разделен на Седемте кралства, кои са те, разберете сега:

Връщайки се към Седемте кралства в House of the Dragon, поредицата спинофи на  Game of Thrones  се връщаме към Вестерос, наричан Седемте кралства. И тук се появява въпроса – защо е така, когато наистина има девет от тях?

Като се има предвид, че това е мястото, където House of the Dragon и Game of Thrones , където прекарват по-голямата част от времето си и че много герои се отнасят до „Седемте кралства“, изненадващо е, че сериалите никога не обясняват тази малка част от номенклатурата.

Откриването на генезиса на Седемте кралства включва връщане назад към времето на Завоеванието на Егон, което се случва, преди гражданската война на Таргариен в Дома на дракона и около 300 г., преди събитията от Игра на тронове. Това е времето, когато Егон Таргариен каца в Blackwater Rush със своите сестри-съпруги, Rhaenys и Visenya, това е част от Вестерос, който бил разделен на седем отделни царства. Те са, както следва.

Кои са седемте кралства в Игра на Тронове:

 • The North (Север): управляван от Торен Старк;
 • The Mountain & the Vale (Планината и долината): управляван от Ронел Арин;
 • The Isles & the Rivers (Островите и реките): управлявани от Harren Hoare.
 • The Rock (Скалата):  управлявана от Лорен Ланистър .
 • The Reach (Обхватът):  управляван от Мерн Гардънър IX.
 • The Stormlands (Сторнмондис): управлявани от Argilac Durrandon.
 • Dorne (Дорн): управляван от принцеса Мерия Мартел

Седемте кралства са седемте земи, които Егон се наема да завладее и обедини, преди Къщата на Дракона, събирайки ги под едно управлението на Железния трон и Дома Таргариен.

Когато Егон е коронясан в Стария град, той става и „Господар на седемте кралства“. Дорнците устояват на опитите на Егон да ги покори, така се крият в планините и участваха в партизанска война, където принцеса Мерия отказва да се предаде.

Едва 187 години, след завладяването официално Егон Дорн се присъединява към Седемте кралства, благодарение на мирен брачен договор между владетелят на Дорн по това време принц Марон Мартел и принцеса Дейенерис Таргариен, по-малката сестра на Крал Даерон II Таргариен се събират. Така най-накрая царството става цяло. Това обаче всъщност превръща Седемте кралства от Игра на тронове в девет, защото Егон вече е направил някои големи промени в новооткритата си империя.

Речните земи, са управлявани от Дом Хоаре, които по право са били независими и по време на Завоеванието на Егон. И така, като награда за подкрепата на Таргариен, срещу Хоарес, Кралството на реките и островите е разделено на две: The Riverlands и The Reach.

В същото време домът Грейджой поема контрола над Железните острови. Това го превръща в Осемте кралства, докато Егон Таргариен решава да превърне King’s Landing и околността в свое княжество, наричано Crownlands. Заради службата им по време на завоеванието, командването преминава към Дом Тирел, докато Дом Баратеон получава Stormlands. Следователно  Къщата на Дракона трябва да включва всичките девет кралства, като се има предвид, че се провежда в началото на края от управлението на Таргариен.

И така, седемте (или деветте) кралства на Game of Thrones и House of the Dragon са съставени, както следва:

 • Северът – Къща Старк
 • The Vale – Къща Арин
 • Железните острови – Къща Грейджой
 • Речните земи – Къща Тъли
 • Западните земи – Къща Ланистър
 • The Stormlands – Къща Баратеон
 • The Reach – Къща Тирел
 • The Crownlands – Къща Таргариен
 • Дорн – Къща Мартел

Ако това ви изглежда познато, то е защото става дума за статукво, което съществува от събитията в Къщата на дракона до бунтът на Робърт. В този момент Баратеоните вземат короната и след това са направени допълнителни промени, след  Войната на петимата крале от Game of Thrones.

Седемте кралства, каквито хората ги познават са създадени със завладяването на Егон или когато Дорн официално се присъединява, те остават така, през целия цикъл на Игра на тронове до финала.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ