HomeИнтересноЗнаете ли тези нови стилове в музиката

Знаете ли тези нови стилове в музиката

Свежи музикални жанрове

Те идват и си отиват, но оставят трайно впечатление. Нека хвърлим поглед към това, което 2022 може да предложи, както за новите и бъдещи музиканти, така и в установените изпълнители.

Независимо, дали създавате или изпълнявате музика, или чисто и просто сте почитател на такава, добре е да знаете тези нови стилове в музиката:

Electronic Stoner Rock

Този музикален жанр е измислен от художника/продуцента Fuzz Heady. Electronic Stoner Rock съчетава електронни музикални жанрове като трап, glitchhop, дъбстеп, хаус и DnB и Psy-trance с блус стоунър/психеделични рок рифове, често над хип-хоп бийтове. Песните са инструментални, но могат да имат и вокали. Този жанр съчетава модерни електронни музикални технологии, но има и класическо рок усещане.

Тъмен бас

Този ъндърграунд музикален жанр е сливането между електронния жанр Bass Music, Triphop и Industrial. Нещо като противоположна култура на целия EDM момент.

Прогресивен тежък  електро рок

Точно, когато мислите, че рокът е мъртъв се появяват нови жанрове рок музика. Електро денс метъл или танцова музика от станиол ли е? Не! Този жанр съчетава елементи от метъл, рок и EDM.

Този жанр може да се похвали с песни с висока енергия, който ви кара да искате да танцувате! Бийтовете са големи и модерни като в EDM песните, но аранжиментите са по-агресивни и прогресивни като в рок и метъл музиката. Инструментите използват звуци на живо като китари и синтезаторни елементи като люлеещ се бас и вълни. Този жанр често има множество жанрове EDM като електро, дъбстеп, трап и други в една песен. Вокалите могат да имат рап стихове или пеене.

Air Pop

Този жанр съчетава елементи от ембиънт, трип-хоп, поп и пси рок. Големи мръсни хип-хоп брейкове, 808 или бас на живо, като обикновено вокалите са спокойни, тъмни, меки или мистериозни.

Glitch Soulazz

Това не е джаз. Това също не е вашият нормален трептящ маниак glitchy hop (всъщност е по-добър). Това е онази музика, която разширяват жанра от миналото.

Кънтри танцова музика

Ако се питате, откъде дойде CDM, то отговорът е може би музикалната индустрия се е отегчила и е решила да експериментира с два от най-мразещите или обичани жанрове в историята.

Космически капан

Това е лек стил на трап, където рапърът създава градски истории върху просторни 808 запълнени канали.

Conspiracy Rock

Това е жанрът за онези от вас, които се губят в тъмната страна на YouTube с видеоклипове на илюминати и окултни документални филми. Тази лента „направи си сам“ е за вас!

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ