HomeЛайфстайлБрачният момент „нагоре“ е брилянтно разказана история

Брачният момент „нагоре“ е брилянтно разказана история

Замисляли ли сте се, каква е златната среда за една брачна връзка? Кога настъпва идеалният момент и изобщо съществува ли такъв?

Казват, че всеки има своята идеална половинка, някъде там по света и тя го чака… Казват, че някои двойки са просто родени един за друг. Това да се срещнат обаче е шанс, който малко получават.

Брачният момент „нагоре“ е брилянтно разказана история

Нека разгледаме една такава измислена, а може би съществуваща история с двама герои. Те се казват Карл и Ели.

Когато решават да се съберат и да заживеят заедно, те започват да правят всичко стъпка по стъпка. В началото пренареждат къщата си, за да започнат да живеят заедно. Те приемат взаимно грешките си, правят компромиси. В дните им има и радост и скандали, но къде всъщност ги няма. Нали, казват, че „къща с комин, който не пуши е празна“.

И така постепенно връзката им се развивала…

Времето минава, а с него Карл и Ели са поставени в рамка. И в тази рамка надеждите им са буквално избледнели.

Ели гледа напред в градината. Тя е загрижена за бъдещето. Карл в този момент е фокусиран, върху настоящето.

Тогава те намират нова цел и смисъл в пътуването. Ели се е научила да приема нещата, които може да контролира в живота.

Времето минава и така минава и тяхното ежедневие. Двойката все още се радва на малките неща. Те говорят за брака си, но поглеждайки се в огледалото, те буквално се гледат отстрани.

От този детайл долавяме, че целите им са избутани, някъде на далечния рафт, тоест отложени са. Уви, лоша вест попарва мечтите им, плановете и сломява духа им… Оказва се, че Ели е нелечимо болна… свещта на Ели избледнява.

Карл си спомня миналото, мисли за мечтите им, за плановете и след това се потапя в реалността.

Сега се пренасяме на същия хълм, но вече се стъмва. Дните на Ели завършват със същата рутина, както протичаше и живота им доскоро. Подсъзнателно вече знаем, че ни очакват лоши новини…

След погребението рамките се сменят, но Карл остава на едно място в пространството и в живота си.

Ето защо моментът от семейния живот “Нагоре” е една блестящо представена история.

Надяваме се, тя да ви е харесала, но ако ви е разкроила или изключително много натъжила, то помнете: „Това е животът! В него винаги има и добро и лошо! Той е шарен, но заради тази негова палитра си заслужава да го живеем и да се радваме на всеки подарен ни миг, прекаран с любимите създания! Обичайте ги безрезервно, безусловно, всеотдайно, защото животът е кратък!“

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ