HomeИнтересно7 правила на етикета, за да избегнете неудобни ситуации

7 правила на етикета, за да избегнете неудобни ситуации

Всеки културен човек трябва да знае и спазва някои правила на етикета. Да вземат под внимание кои са те сега.

Топ правила на етикета, за да избегнете неудобни ситуации

Всички ходим на срещи и се опитваме да направим най-доброто впечатление. Вежливо момче, грациозно момиче, интересен разговор и интимна атмосфера са ключът към успеха на една идеална среща. И няма значение дали е първият или двадесетият път. Правилата трябва да се спазват за взаимно уважение и банално удобство на всички.

И съвсем не мислете, че трябва да изпадате в крайности или да се правете на кралица на Англия. Всъщност всичко е по-лесно, отколкото си мислите.

7 правила на етикета, за да избегнете неудобни ситуации

  1. Правилата на етикета казват: човек трябва да помогне на момиче да свали връхната си дреха

И съответствието на това е правилното поведение. Така момичето от своя страна трябва да има спретнат външен вид, лека следа от парфюм, да умее да подхваща учтив и приятен разговор и разбира се, адекватно поведение.

  1. На входа трябва да помогнете на дамата да се съблече, след което да се съблечете и вие самите. На изхода е обратното.

Същността на това правило е проста: една дама не трябва да се чувства задушена. Затова първо помагаме на спътника да се съблече, а след това го правим сами.

  1. Доставката за дрехи в гардероба, както и съхранението на номерата е прерогатив на мъжа.

Смята се, че в този случай не си струва да се спираме на дълги обяснения. Правилата на етикета са недвусмислени!

  1. Ясен алгоритъм за поставяне на дрехите за мъж: шал, шапка и след това палто.

Не бъркайте реда. Както се казва, обноските са лицето на човека.

  1. Искате да убиете цялата елегантност на мига? Е, тогава започнете да натъпквате всичко в ръкавите си!

Тази проста техника веднага ще ви върне в училищните години в съблекалнята. И така, момичета, ако няма място в гардероба ви, просто поставете аксесоара си в чантата. Ако не е възможно да оставите аксесоара в гардероба или да поставите в чантата, правилата на етикета позволяват на дамата да поиска друг стол.

  1. Никога не давайте чантата си в ръцете на мъж

Дори за секунда. Макар и само защото изглежда глупаво – представете си едър брадат мъж със смутен вид държи бледорозов клъч с кристали. Дами, недейте! Банално неуважение към спътника ви!

  1. Никога не оставяйте чантите си на масата

Без значение, колко скъпи или изключителни са те. И още повече, не ги оставяйте върху себе си. Изключение: гореспоменатия декоративен клъч с кристали.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ