HomeЛайфстайлКой е най-богатият квартал в София

Кой е най-богатият квартал в София

Ако се питате, кой е най-скъпият квартал на София, веднага ви информираме.

Направихме кратка статистика и ето, до какви заключения стигнахме:

Най-богатият квартал на София, според цени на имоти е:

За най-скъпи жилища в столицата се смятат тези в района на Докторски паметник . Там цените започват от 1502 EUR/кв.м и 1465 EUR/кв.м. за тристайни жилища. На следващо място се нареждат имотите в Изгрев, чиято цена варира към 1238 EUR/кв.м.

И така, за най-високи цени са смятани тези, които варират към 1500 EUR/кв.м, а най-ниски са за тристаен апартамент в кв. Люлин 5, които са към 400 EUR/кв.м.

Кои са най-скъпите квартали на София:

Тук попадат Кръстова вада – цени на апартаменти, маломерни от 807 EUR/кв.м и Редут със средни стойности за гарсониерите от 791 EUR/кв.м.

Кой е най-богатият квартал в центъра на София

В центъра на столицата могат да се открият жилища двустайни при това, с цени от 869 EUR/кв.м. Те се класират на 8-ма позиция в листата. Тристайни апартаменти се търгуват срещу 895 EUR/кв.м средно, а в същото време се намират на място номер 9 в класацията за най-скъпите квартали на столицата.

Най-богатият квартал на София, според заможни собственици е:

По направени статистики от НАП, средният месечен доход за София е 1312 лв. В тези анализи става ясно и, че такъв е значително надвишен за квартали „Лозенец“, „Средец“ и „Триадица“. Оказва се, че жителите на тези части на града вземат месечно заплащане, което е с 20% повече от това на останалите софиянци.

В заключение:

И така, на база тези справка, лесно може да планирате в кой квартал бихте желали да живеете или да си направите сметка дали е по-джоба ви да закупите имот в някои от тях.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ