HomeЛайфстайлПрости съвети за решаване на проблемите във връзката

Прости съвети за решаване на проблемите във връзката

1.Безопасна зона

Когато усетиш, че има нещо в човекът до теб което не ти харесва, говори с него или нея. Когато отношенията между вас са добри и хармонични, това позволява да бъдеш откровена, и да изразиш какво мислиш, чувстваш и притесненията си. Разбира се, Не винаги тези разговори са приятни, но не трябва да ги отлагаш, защото се притесняваш от неговата или нейната реакция.

Разкажи му внимателно какво не ти харесва в него и нека той да ти сподели за това какво не харесва в теб и семейното ви ежедневие. Проблемите се решават с разговори, а не с викове и скандали.

5 трика да стегнеш мързеливото си гадже

2.Контрол над емоциите

Да кажем, че си стигнала до тъй наречената безопасна зона и отношенията ви са хармонични и най-сетне си намерила добър момент за разговор. Налице излиза нов проблем и той е свързан с контролът над емоциите ти, които  бушуват изключително много.

Контролът над гнева и страха е много важен. Когато емоциите надделяват, мозъкът отслабва своята функция и положението става много лошо и за двамата.

Важното е да си способна да изключваш емоциите в такива ситуации. Просто трябва да вдишаш дълбоко, да пребройш до 10, издишай и след това да продължиш разговора ви.

3.Връщане в началото

Когато сте спокойни и двамата, се върнете в самото начало на разговора ви, за да достигнете до решение на въпроса, което е единодушно.

4.Подобряване на комуникацията

Време за просто разговор. Когато проблемите се започнат, комуникацията се разпада доста често и ще забележите, че вие ​​и вашата половинка вече не разговаряте толкова много, колкото сте говорели преди. За да подобрите комуникацията си, можете да пробвате да планирате фиксирано време, за да говорите за обикновени, малки неща.

Например можете да се съгласите да сядате за 15 минути всяка сутрин след като се събудите и да си казвате взаимно за плановете си за деня. Или се обадете на партньора си по време на обедната му почивка, за да се чуете и да разберете как напредва денят на вашата половинка.

Времето за планиране на разговор за проблеми в отношенията може също да бъде полезно. Като се споразумеете за точно време за обсъждане на вашите проблеми, можете да намалите част от напрежението си във връзката и да се доближите до взаимно решение. Например, можете да решите да обсъдите определен проблем от 7:00 до 20:00 часа.

Поддържайте тези разговори възможно най-леко и недейте да обсъждайте нещо, което може да смути партньора ви. Целта е да се възвърне взаимното разбирателство между вас. Разбира се, ако партньорът ви има лош ден или се чувствате разстроен от нещо, слушайте и бъдете позитивни и обнадеждаващи.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ