HomeРецепти7 храни, които не бива да съхранявате в хладилник

7 храни, които не бива да съхранявате в хладилник

Внимание: 7 храни, които не бива да съхранявате в хладилник, но въпреки това го правите

Сигурни сме, че ще се изненадате от някои позиции. Така че, запомнете, или още по-добре, запишете си ги.

7 храни, които не бива да съхранявате в хладилник, но въпреки това го правим

Много често хората изпращат в хладилника храната, която трябва да се съхранява на стайна температура. Правилното разпределение ще помогне да се удължи срокът на годност на продуктите и дори да ги направите много по-вкусни.

На първо място, тази препоръка се отнася за хляб и други сладкиши. Изненадващо, огромен брой хора поставят черен и бял хляб в хладилника, като по този начин искат да запазят хранителните му стойности. Всъщност питката просто поема всички миризми около себе си и постепенно става мокра и твърда.

Кои са тези 7 храни, които не бива да съхранявате в хладилник, но въпреки това го правим, научете сега:

Шоколадът е един от най-важните десерти, който дори в магазините понякога лежи в хладилниците. Просто студът измръзва цялата влага в продукта, образувайки бяло покритие върху плочката. Това, разбира се, няма да повлияе на срока на годност – но вкусът ще стане много по-малко „наситен“.

Най-доброто място за съхранение на шоколад е в леко хладно и тъмно пространство.

А сега да преминем към най-неочевидните забрани. Оказва се, че някои зеленчуци категорично не могат да се съхраняват на студено дълго време. Например, картофите и морковите в хладилника могат да се развалят по-бързо и дори да мухлясат поради излишната влага.

И доматите бързо губят вкуса си. Структурата на самия зеленчук също се променя – кой обича насипен домат? Поставете ги на рафт в добре проветриво тъмно помещение.

Дори авокадото , което в продължение на много години се смяташе за основен любител на минусовите температури, никога не трябва да се поставя на рафта в хладилника. Факт е, че студът провокира продукта да абсорбира ненужната влага. Освен това много бързо се появяват тъмни петна, които силно развалят вкуса.

Авокадото може да се съхранява в хладилник за не повече от няколко дни, когато продуктът трябва да узрее. Въпреки това, най-добре е да го оставите на перваза на прозореца.

Медът наистина не обича да “живее” в сурови климатични условия: всичките му полезни свойства и вкус се губят. Не може да се съхранява и при високи температури. Най-доброто решение е да съхранявате сладостта му в плътно затворен стъклен буркан или порцеланов съд на стайна температура.

Ягодите, които често погрешно се поставят в хладилника, се съхраняват най-добре при температура не по-висока от два градуса по Целзий. И така, дори и при такива идеални условия, този капризен продукт ще се влоши след седмица. Ако съжалявате за развалените плодове, тогава просто ги замразете.

 

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ