HomeЗдраве9 напитки, които ви поддържат млади

9 напитки, които ви поддържат млади

Младостта и красотата, възможно ли е да ги спасим? В древните приказки на различни народи се говори за прекрасни подмладяващи напитки, които по чудодеен начин помагат за възстановяване на младостта и здравето.

Нека се върнем от приказния свят в реалния свят, за да открием реални продукти, които дават здраве и дълголетие. В тази статия сме събрали девет напитки, които не само имат страхотен вкус, но научни изследвания показват, че помагат в борбата със стареенето.

Водата е всичко

Тя дарява нужната хидратация за вашето тегло, помага на физическа активност и във всеки сезон. От нея трябва да пиете поне 8 чаши, всеки ден. Достатъчното количество вода осигурява нужната степен на хидратация в кожата. По този начин тя става мека, еластична и гладка. Нуждаем се също от вода, за да поддържаме електролитния баланс на тялото и следователно за правилното функциониране на мозъка.

Кафето

Това е напитка номер едно за милиони хора по света. Според научни изследвания, само чаша кафе дневно намалява риска от рак с 10%. Тя съдържа антиканцерогенните свойства в кофеина. Безкофеиновото кафе, за съжаление, няма такива свойства.

Зеленият чай

Той ще предпази от стареене, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, укрепва зъбите и предотвратява кариесите, благодарение на съдържанието от флуор. В зеления чай има също мощни антиоксиданти, борещи се с оксидативния стрес. Последният нарушава защитните свойства на клетките и може да доведе до развитие на заболявания като атеросклероза, диабет, инсулт, болест на Алцхаймер и рак. Този стрес е и един от компонентите при процеса на стареене. Експертите твърдят, че 4 чаши зелен чай дневно намаляват интензивността на оксидативния стрес с 2 пъти и така забавят стареенето.

Какао

Помага да имаме здраво сърце. Какаото е склад с флавоноиди. Последните се грижат за кръвоносните съдове и намаляват риска от хипертония, диабет, проблеми с паметта, атеросклероза, бъбречни заболявания. Флавоноидите са имат антикарциногенни свойства.

Соевото мляко

То помага на кожата да бъде по-стегната. Това е в резултат на изофлавоните в тази напитка. Те карата кожата да произвежда протеин, колаген, който я прави еластична и стегната.

Сокът от червен грейпфрут

Неговата мощна сила е да изглажда кожата, благодарение на дозите ликопен. Последният е естествено багрило, което придава на плодовете интензивен червен цвят. Ликопенът е един от най-мощните антиоксиданти, борещ се със свободните радикали. Ликопенът засилва нейната естествена защита на кожата към слънцето, забавя процеса на стареене, стимулира синтеза на протеин, което прави кожата по-еластична.

Сокът от моркови

Той е чудесен стимулатор на паметта. Съдържа лутеолин, който има антиалергично, антиоксидантно, противотуморно, противовъзпалително и имуномодулиращо действие. Ефективен при проблеми със стареенето и за лечение на болестта Алцхаймер, както и  множествена склероза.

Портокаловият сок

Поддържа зрението отлично до дълбока старост. Сокът съдържа лутеин, а той играе важна роля за очите. Голямо количество сок от портокали може ефективно да предпази от дегенерация на ретината и да гарантира добро зрение.

Сокът от цвекло

Помага за подобряване на паметта. Богато на азотна киселина, естествени соли и антиоксиданти, сокът от цвекло е еликсир на младостта. Подсилва кръвоносните съдове, увеличава притока на кръв и снабдяването с кислород на клетките. Сок от червено цвекло допринася мозъчната дейност и служи за профилактика при хипертония.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ